< Zafere Ulaşana Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz

 

Amed'de HDP Gençlik Meclislerine dönük operasyonlara ilişkin bugün HDP Bağlar İlçe Binasında basın açıklaması düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde, merkezi İstanbul olmak üzere Türkiye ve Kürdistan’da HDP Geçlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri ve Gençlik Meclisi üyelerine dönük operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 6’sı yürütme kurulu üyesi, toplamda 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan yürütme kurulu üyelerine gözaltında çıplak arama ve işkence yapıldığı belirtildi.

Gözaltı ve işkenceye karşı HDP Amed Bağlar ilçe binasında bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Gençlik Meclisleri adına yapılan basın açıklamasında "Türkiye ve Kürdistan’da birleşik gençlik mücadelesinin güçlendiği, dünyada ise toplumsal hareketlerin sokaklara taştığı bugünlerde saraylarında rahat oturamayanlar, zor aygıtını yine toplumun dinamizmini sağlayan, toplumsal hareketlerin öncüsü olan gençliğe yöneltti. Meşruiyeti günde güne azalan, savaş, zor ve baskıyla iktidarını sürdürmeye çalışan AKP-MHP faşist bloğu, siyasi soykırım operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Yapılan ev baskınlarında 6’sı

Yürütme Kurulu ve 30’u Meclis üyemiz olmak üzere arkadaşımız gözaltına alındı. Diyarbakır’da gözaltına alınan Yürütme üyelerimizden Gülistan Yılmaz, Ağrı’da gözaltına alınan Nurullah Özğün, İzmir’de gözaltına alınan Alaaddin Adanır ve il dışından getirilen diğer arkadaşlarımız çıplak arama ve işkenceye maruz bırakılmış. Yine aynı şekilde haklarındaki 4 günlük gözaltı kararı uzatılmasına dönük adliyeye getirilen yoldaşlarımız ters kelepçe ile getirilmiş, adliye dönüşünde de Yürütme üyemiz Metin Yılmaz Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde çıplak arama dayatmasını kabul etmemesiyle birlikte kamerasız ve karanlık bir odada işkence görmüş ve yürümekte zorlandığına dair bilgi vermiştir. Bununla birlikte 36 arkadaşımız bu işkencelere karşı açlık grevine başlamıştır.

Açlık grevinde bulunan yoldaşlarımıza getirilen su ve şeker verilmeyerek işkence arkadaşlarımıza karşı devam etmiştir. Dün itibariyle 36 kişiden 6 arkadaşımız adli kontrolle serbest bırakılmış aynı operasyon kapsamında 9 arkadaşımız hakkında da gözaltı kararı devam etmektedir.

Gençlik Meclisimizin çalışmalarını her fırsatta kriminalize etmeye çalışan, yasadışı olduğunu iddia eden iktidar medyası ve yargısı bilmelidir ki; bizler meşruiyetimizi ve haklılığımızı halkımızdan ve mücadelemizin haklılığından alıyoruz. Bu yüzden yıldırmaya yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarına rağmen bir adım dahi geri atmadan devraldığımız bu büyük yürüyüşü zafere ulaştırana kadar durmadan mücadeleye devam edeceğiz.

AKP-MHP faşist iktidarını arkadaşlarımızı derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz." Denilen basın açıklaması sloganlarla sona erdi.