< Mekke'de İnşaat Grevi

İnşaat Ve Yapı İşçileri Sendikası bir açıklama yaparak Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Baytur firmasına bağlı Aysekar inşaat firmasında çalışan inşaat işçilerinin aylardır ücretleri ödenmediğini söyledi.

“Haftalardır gurbete çalışmaya giden inşaat işçileri birikmiş ücretlerinin ödenmesi için firma yetkilileriyle görüşüyor, firma yetkilileri ise her hangi bir ödeme yapmıyor” diyen sendika, “Baytur firması ve ona bağlı Aysekar firması gurbette çalışan işçileri korkutarak pasaportlarına el koyarak inşaat işçilerini susturacaklarını sanıyorlar. İnşaat işçisi dün olduğu gibi bugün de kölelik koşullarını dayatan patronların karışısına köle değiliz diyerek çıkacaktır. İnşaat işçisi hakkı olanı alacaktır” vurgusu yaptı.

Yaz aylarında Suudi Arabistan'ın Tabuk kentinde Baytur firmasının 150 inşaat işçisi aylarca ücretleri ödenmediği için eyleme çıkmıştı.