Üsküdar Belediyesinden atılan işçiler, "Başkan Baksana Kaç Kişiyiz Saysana" diyerek işten atılan işçilerin isimlerinin yer aldığı pankart açan işçiler eylemlerini 7. haftalarında da sürdürdüler. Üsküdar işçileri, her Salı belediye önünde eylemdeler.

İşçilerden Mustafa Kasap söz alarak haksız olarak işten çıkarıldıklarını ve 3,5 aydır mücadele ettiklerini söyledi.

Ercan Yılmaz, "7 haftadır buradayız. 70 iftira atanlar bize herhangi bir suçlamada, açıklamada bulunmadı. Burada olmamızın nedeni, işimizin elimizden alınmasıdır. Bunu açıkladık ama kimse bunu duymadı. Siyasi partilere seslendik, kimse gelmedi, cumhurbaşkanına seslendik duymadı 2 aydır çocuklarımız okullarına harçlıksız gidiyorlar.

‘Performansınız düşüktü, kavga çıkarttınız, içki içtiniz’ diyorlar. Bu kadar yalan söylemeye gerek yok. Bizler sizi buralara getirirken hiç sorun yoktu; ama şimdi bizleri, işçileri sokağa atıyorlar. Ataşehir, Maltepe, Büyükşehir Belediyesinde, İzmir’de insanlar belediye önlerinde ekmek isterken nasıl rahat ediyorlar" dedi.

“Zafer Direnen Emekçinin Olacak” sloganlarının ardından Eyüp Menteş "Bir başkan çıkardığı personelle yüz yüze konuşmuyorsa bir sıkıntı vardır. Hilmi Türkmen her hafta farklı bir açıklama yaptı. Çıkarılan 220 kişinin içinde işe dönmek istemeyenler olabilir. Ama biz burada basın açıklaması yapan 22 kişi olarak bir masada oturup çözmek istiyoruz. İşimizi geri verin yoksa biz tek tek arkadaşlara ulaşıp buraya getiririz. Bu bize de, size da zarar verir. Bize görüşme ayarlayın ve işimizi verin bu da Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı bir doğru olsun" dedi.

İşçilerden Yavuz "Engellileri işten çıkartılamayacağını söylüyorlar, benim gibi 5 arkadaş var bizi nasıl çıkardınız o zaman. Hakkımda yapılan iftiraları kabul etmiyorum" derken Recep Çelenk “Sebepsiz işten çıkarıldım... Yapılan iftiralara inanmıyorum”, Evin Çelik de “İş başında içki içilmişse tutanak tutulacak. Delillerini ortaya koyacak. İşçisine iftira eden belediye nasıl halka hizmet edecek. Susmayın ki sıra size gelmesin” dedi.

"Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek sloganlarının ardından sözü alan bir diğer işçi de "Biz her hafta buradayız. İşten atılan tüm işçiler işlerine alınsın. Maltepe Belediyesi için de buradayız, Ataşehir Belediyesi içinde buradayız" dedi.

Basın açıklaması "İşimizi Geri İstiyoruz”, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak" sloganları ile sonlandırıldı.