< "İşimizi Aşımızı Alınterimizin Karşılığını Alacağız!"

DİSK/ Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube, Ataşehir Belediyesi'nde işten atılan işçilerin işe iadesi talebiyle Ataşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL - DİSK/ Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube, Ataşehir Belediyesi'nde işten atılan işçilerin işe iadesi talebiyle Ataşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına DİSK’e bağlı sendikalar, Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan Kenan Güngördü, Maltepe Belediye işten atılan Alkan Okuducu, İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri katılarak destek verdi.

Basın açıklaması sırasında sık sık "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Direne Direne Direnişten Zafere", "İşçiler Birleşin Direnişe Ses Verin", "Sendika Haktır Engellenemez", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan okudu.

İki işçinin iştem atılması üzerine oturma eylemine başladıklarını ve 17 gündür belediye yömetimine seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Arıkan imzalamış olduğukları toplu sozleşme hükümlerinin görmezden gelindiğini sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan işyeri temsilcileri Melike ŞAHIN ve Alişan İPŞİROĞLU ile birlikte, hak hukuk ve adalet mucadelesi yürüttüklerini söyledi. Arıkan "Ne acıdır ki, hak hukuk ve adalet diye yollara düştüklerinde, bu ülkenm yarınları için destek verdiğimiz CHP yönetimi, en alttan en üst yönetimine kadar buradaki hukuksuzluğa karş sessiz Evine ekmek götürmekten başka bir amaçları olamadığını fakat belediyelerin şirlet gibi yönetildiğini ifade eden Arıkan, "Buralar halkın ve emekçilerin alın teri ve mücadelesi ile kazanılan yerlerdir. Asıl sahipleri bizleriz ve halka hizmet ediyoruz. Verdiğimiz bu hizmetin karşılığı olarak da emekten doğan ücret ve sosyal kazanımlarımızın zamanında ve tam olarak ödenmesinden başka bir talebimiz olmamıştır" dedi.

Yıllardır hükümetlerin, kendi sebep oldukları krizlerin faturasının yoksul emekçi kesimlere çıkartıp, adaletsiz vergi yüklü ve sermaye yanlısı yasalarla bedelini ödetmeye çalışırken, maalesef belediye yönetimlerinin de işçilerin en yaşamsal ekonomik ve idari taleplerini görmezden gelerek, tek taraflı kararlar alıp, uygulamaya koyduğunu belirten Arıkan, "Bizlere bunları layık gören kim olursa olsun buna müsaade etkiyeceğiz!.

Yaşanan her olumsuzlukta bizleri ekmeğimizle tehdit etmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

Ücretlerinin sonunda yatırılmadığını haklarını talep ettiği ettiklerinde sendikal faaliyet yürüttükleri ne işten atmalarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Arıkan,

Melike Şahin ve Alişan ipşiroğlu işten atıldık larını ve 17 gündür eylemde olduklarını hatırlattı.

Her iki işçinin de sendika yöneticisi olduğunu hatırlatan Arıkan işçilerin haklarını korudukları için sivridilli olmakla itham edildiklerini söyledi işçilerin lavabo ihtiyaçları için belediye binasına girmesine dahi izin verilmediğini polis ve zabıta ile karşı karşıya getirdiklerini belediyenin önünde oturma eylemi yaptıkları yere kiralık arabalar konularak yerlerinin işgal edilmeye çalışıldığını söyledi.

Aynı zamanda tüm müdürlüklerde işçi ve temsilci işçilere çok yoğun şekilde mobbing ve baskı uygulandığını söyleyen Arıkan, bu baskılara ve işten atmalara karşı mücadele edeceklerini ve işten atılan işçiler geri alınıncaya kadar eylemi sürdüreceklerini belirtti.

Arıkan sözlerini "İzmirAliağa işçileri, Maltepe Belediyesi işçileri, Üsküdar Belediyesi işçileri, Aydın, Muğla, Eskişehir, Cargill, Sibaş, Kalekayış, Tuzla Vafsan işçileri ve 1,5 yıldır tek başına ekmeği için mücadele veren Zeytinburnu Belediyesi işçisi Kenan güngördü ve direnişteki diğer arkadaşlarımız yalnız değilsiniz!...

Biz Ataşehir, Kartal ve Kadıköy işçileri olarak bu şerefli mücadelemizde sizlerle birlikteyiz. Omuz omuza bu kavgayı büyüterek işimizi, aşımızı ve alın terimizin karşılığını Alacağız!...Alacağız!... Alacağız!..."diyerek sonlandırdı.

Basın açıklamasının okunması sırasında Maltepe Belediyesi'nde işten atılan Altan Okutucu'ya destek veren sendika yöneticisi ve temsilcisi 3 işçinin daha işten atıldığı haberi geldi bir süre sonra 3 arkadaşlarının daha işten atıldığını öğrenen Maltepe Belediyesi temizlik işleri birimi işçilerinin iş bırakarak Aydıntepe'de bulunan şantiyeye gittiklerini ve Şantiyeden çıkmama kararı aldıkları öğrenildi.

Buradan yapılan duyuru üzerine hep birlikte Maltepe Belediyesi temizlik işçilerine destek için Aydıntepe şantiyesine geçildi.