< < “Rojava Kaybederse İnsanlık Kaybeder”

9 Eylül'de TC’nin Rojava Halklarına karşı başlatmış olduğu saldırılar karşısında Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı, Türkiyeli ve Avrupalı devrimci, demokratlar, saldırılar başladığı ilk saatlerden itibaren sokaklarda isgal ve imha saldırıları karşısında eylemlere devam ediyorlar.

İsviçre’nin bir çok kantonunda da eylemler aralıksız devam ediyor. Günlerdir onlarca insanın sokaklarda, meydanlarda bir araya gelerek sürdürdüğü eylemler, faşist devletin saldırılarına karşı enternasyonal mucadelenin de beraber geliştiğini gosteriyor.

Bu eylemlerden en kitleseli, 12 Eylül Cumartesi günü Zürih Kantonu’nda gerçekleşen ve binlerce insanın katıldığı merkezi eylem oldu. Helvetia Platz’da buluşan kitle, şehrin merkezi caddelerinden yaklaşık 1 saat yürüyerek, tekrar Helvetia Platz’a geldi.

Yürüyüş sırasında kitle sık sık Almanca ve Kürtçe "Yaşasın Rojava Direnişi”, “Kahrolsun Erdoğan Faşizmi”, “Halklar İşgale Karşı”, “Rojava Kaybederse İnsanlık Kaybeder”, “Yaşasın Enternasyonalist Dayanışma" sloganları attı.

Eylem, yapılan konuşmaların ve birçok kantonda devam edecek olan eylemlere katılım çağrısı ile son buldu.

İsviçre'den Leninistler