< Unutmayacağız Affetmeyeceğiz

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 4. yılında, yaşamını yitiren 103 kişi, Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemle anıldı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu öncülüğünde yapılan eylemde, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, sendikalar, üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve kurum katıldı.

Yoğun polis ablukasında gerçekleşen anmada, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı, “10 Ekim 2015 Ankara Unutmayacağız Affetmeyeceğiz”, "Katilleri Tanıyoruz Katliamların Hesabını Soracağız" pankartının açıldığı anmada “Sözümüz Barış”, "10 Ekim'in Hesabını Emekçiler Soracak” dövizleri taşındı.

Açıklamada ilk olarak 10 Ekim Derneği adına, Suruç Aileleri adına konuşmalar gerçekleşti. Hiçbir zorluğun barış mücadelesinden geri döndüremeyeceğinden bahsederek, dayanışma çağrılarında bulundular.

Ortak açıklamayı okuyan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kamber Saygılı söz alarak “Emek, demokrasi ve barış mitingi yapılacaktı Ankara'da. İki IŞİD’li canlı bomba ellerini kollarını sallayarak on binlerce insanın arasına girdi” dedi ve katliam günü alınmayan önlemlere dikkat çekti.

Saygılı, “Sırıtan makamları unutmayacağız. Yerde yaralılar yatarken gaz bombası atılmasını, su sıkılmasını unutmayacağız” dedi.

Açıklama okunduğu sırada “Rojava Halkı Yalnız Değildir” sloganları atılır atılmaz polis saldırısı gerçekleşti. Küfürler edilerek darp edilerek bırakılanlar olduğu gibi, gözaltına alınanlar da oldu. Açıklamanın yapıldığı meydanda bulunan anıtın üstünde bulunan aralarında Mücadele Birliği muhabirinin de bulunduğu gazetecileri polisler darp etti, görüntü almaları engellenmeye çalışıldı.

Polis uzunca bir süre yerlere kalkan vurarak, insanlara saldırarak ara sokaklara süpürmeye çalıştı. Buna karşın hemen yanı başlarında yumrukları sıkılı slogan atan insanlar vardı. Kitle bir süre sonra Kadıköy sokaklarına dağıldı.