Devrimci Hukukçular da Rojava’ya yönelik işgal saldırısı üzerine bir açıklama yaptı:


Türkiye ve Kürdistan’ın Emekçi Halklarına

Emperyalist gericiler ve bölgenin işgalci devletleri Kürt halkına yönelik yeni bir imha ve işgal politikası eşliğinde savaş ilan etmiş durumdalar. Bu açıklama kaleme alınırken top atışları ile kardeş bir halk öldürülüyor. Tarih bir kez daha omuzlarımıza savaşa karşı pratik bir tutum alma sorumluluğunu yüklüyor. Zira bizler insanlığın barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceği bir dünyaya inanıyor ve bu mücadeleye emek koymayı bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz.

AKP gericiliği eli ile TC devleti krizlerini aşabilmek için Kürt halkının kanı üzerinden bir savaşa girişiyor. Bütün faşist ve şoven odaklar savaş çığırtkanlığı yapıyor. Düzen partileri AKP-CHP-MHP-İYİ PARTİ mecliste kanlı bir tezkere oyluyor. Bunlar bizi şaşırtmıyor. Hepsi sermayenin istek ve arzularının ürünü olan bu partili aparatlar, hizmetkarı oldukları sınıfın çıkarlarını elbette savunacaklar. Bize düşense bu coğrafyada ezilen tüm halklar, inançlar, cinsler ve emekçi sınıflar ile dayanışmak ve mücadeleyi yükseltmek.

Şunun altını çizmek gerekiyor: bu İŞGAL SAVAŞI BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL! TC devleti ve onun çürümüş iktidarı AKP’ye karşı Kürt halkının yanındayız. Bu savaşa karşı Kürt halkı ile dayanışacağımızı buradan bir kez daha bildiriyoruz. Bu savaş emekçi halkların savaşı değil! Bu savaş her gün öldürülen kadınların savaşı değil! Bu savaş her gün denizlerde ölüme mahkum edilen göçmenlerin savaşı değil! Bu savaş yoksulluktan kendini ateşe verenlerin savaşı değil!

Bu savaş dinci-faşist iktidarın yıkılmasını geciktirme savaşı. Her türlü hukuksuzluk, yolsuzluk ile ayyuka çıkmış burjuva düzenin ayak direme savaşı. Ekonomik krizin yükünü ve yıkımını ancak faşist ve şoven politikalar ile unutturma savaşı. Mecliste deri koltuklarında oturanların, sarayların, gemiciklerin sahiplerinin savaşı bu savaş!

Asgari düzeyde kendini demokrat olarak tanımlayan her yurttaşın bu savaşa dur demesi gerekiyor. Bu savaş bu cografyada yasayan her birimizin insanlıgının ölçüldüğü bir terazidir. İnsan olmak bu savaşa hayır demeyi gerektiriyor.

Kendi ikbalini savaş üzerinden garantilemeye çalışan burjuva iktidar ve muhalefetini durdurmanın başka yolu yok. Hessen köylülerine seslenen George Büchner’in o tarihsel şiarı önümüzde durmakta: “SARAYLARA SAVAŞ KULÜBELERE BARIŞ!”. Halkların sömürüsünü, gözyaşını, ölümünü durduracak başka bir güç yok çünkü.

KÜRT HALKI YALNIZ DEĞİLDİR !

SAVAŞA HAYIR HÜKÜMET İSTİFA !