Amed'de 53 gündür süren kayyum eylemlerinde bugün alana gelen kitle polis engeli ile karşılaştı.

Rojava’ya başlatılan harekatla birlikte Amed’de, valilik tarafından açık alanda yapılan bütün eylemlere yasaklama getirildi. Alandaki polis engellemesine karşı milletvekilleri ve halk, HDP Amed İl Binası önüne geldi. Burada da büyük bir abluka ile karşılaşan kitle, milletvekilleri ile birlikte oturma eylemine başladı.

İl binası önünde yapılacak basın açıklamasına izin verilmeyeceğini anons eden polis, çok geçmeden tazikli su ve jopla kitleye saldırdı. Aralarında HDP Amed İl Eşbaşkanının da olduğu 25 kişiyi darp ederek gözaltına alan polisler, alandaki basın mensuplarını da darp etti.

Uzun süren saldırının ardından milletvekillerinin çağrısı ile kitle il binasına girdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan HDP milletvekili Musa Farisoğulları, "Bugün Amed bir bütün olarak işgal altında. Rojava havadan ve karadan işgal ve katliam altındadır. Bu katliama karşı herkes bir tutum almalıdır. Biz de burada tutumumuzu sergilemek için basın açıklaması yapmak isterken saldırıya uğradık. Saldırıda arkadaşlarımıza resmen katlan uygulanmıştır. Bu saldırılarda çok sayıda arkadaşımız, eş başkanlarımız, meclis üyelerimiz gözaltına alındı. Milletvekillerine de vahşice saldırdılar.

Buradan bütün halkımıza çağrımızdır. Rojava halkıyla dayanışacağız. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Bütün halkımıza çağrımızdır: olduğunuz bütün alanlarda tutumunuzu ortaya koyun. Bu direniş hattını birlikte öreceğiz" diyerek çağrısı yaptı.

Basın açıklaması “Bıji Berxwedana Rojava” sloganı ile sona erdi.

Mücadele Birliği / Amed