< “Doğa İçin Şimdi Devrim Zamanı!”

Enternasyonal iklim grevi kapsamında Sıfır Gelecek Platformu’nun çağrısıyla İzmir’de de eylem vardı.

20 Eylül günü eylem 15.00’te Gündoğdu Meydanı’nda oturma eylemi ile başladı, saat 17.30’da Alsancak İskele önüne yürüyüş yapıldı. Buradaki kitleyle buluşulduktan sonra sloganlar ve müzik ile basın açıklamasına geçildi.

Basın açıklamasının ardından saat 18.00’de Alsancak İskele önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden Fuar’a yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca Cerattepe'ye, Munzur’a, Kaz Dağları'na, ODTÜ Kavaklık'a, Salda Gölü'ne, Bergama'ya sloganlarla selam yollandı. Bir çok demokratik kitle örgütü, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ve İzmir Barosu’nun katıldığı eyleme Mücadele Birliği ve Devrimci Öğrenci Birliği “Yaşasın Enternasyonal!/ Daumen Hoch İnternationale Solidarität!”, “Doğa İçin Şimdi Devrim Zamanı!”,”Kapitalizm Öldürür, Kapitalizmi Öldürün!”,”Hayallerimizi Değil Kapitalizmi Yıkalım!” dövizleriyle katıldı.

Yürüyüşün ulaştığı Fuar’da ise İzmir Müzisyenler Derneği’nin müzikleriyle iklim grevi sonlandırıldı.