< İsmail Yılmaz Üzerindeki Baskılara Son Verilsin

23 Ağustos 2019 tarihinde saat 12.00’de İstanbul İnsan Hakları derneğinde Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi bir basın açıklaması yaptı.

Önce İHD Hapishane Komisyonundan bir kişi konuşma yaptı: “Elazığ hapishanesi açıldı açılalı sürekli işkenceyle anılır oldu. Yüksek güvenlikli hapishanelerde tutsakların durumlarını zorlaştırıcı hak gaspları söz konusudur. Bunların önüne geçmek için ailelerin, demokratik kurumların desteğine ihtiyaç vardır” dedi. “İsmail Yılmaz’ın da uzun süredir burada olduğuna tanığız ve işkence gördüğüne ailesiyle görüştürülmediğine tanığız. Dolayısıyla buna bir an önce son verilmesi gerekiyor” dedi.

Elazığ Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde bulunan devrimci tutsak İsmail Yılmaz için yapılan basın açıklamasında; kendisine dayatılan terör kimliğini kabul etmediği için ailesi ile iki buçuk yıldır görüştürülmediği, mektup, ziyaret ve telefon haklarının hukuksuzca gasp edildiği, ailesinin gönderdiği eşyaların kendisine keyfi olarak verilmediği belirtildi.

Elazığ zindanından çeşitli işkence haberlerinin geldiğini ve oradaki birçok devrimci tutsağın haklarının gasp edildiğinin belirtildiği açıklamada ayrıca İsmail Yılmaz’ın ağabeyi de söz olarak Elazığ hapishanesine gittiğinden beri kardeşleriyle görüşemediklerini belirtti. Mahkemeye götürüldüğünde kardeşini gördüklerini ve kardeşinin; yaka kartını ve kendisine dayatılan yaptırımları kabul etmeyeceğini, söylediğini belirtti. Ve ailesi olarak yanında olduklarını söyledi.

TDİ adına yapılan açıklamada; yaşanan hukuksuzlukların bir an önce sonlandırılması, tutsakların insanca yaşayacağı koşulların bir an öce oluşturulmasını istiyoruz, denilerek açıklama bitirildi.