< < İzmir’de Avukatlara Saldırı Ve Gözaltı

19 Ağustos’ta HDP’li belediyelere kayyum atamalarının ardından ülkenin dört bir tarafında eylemler ve protestolar yapıldı.

20 Ağustos günü İstanbul’da adliyenin önünde avukatların saldırıya uğramasının ardından bugün de İzmir’de Adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis saldırdı ve 26 avukat ile bir muhabir gözaltına alındı.

ÇHD ve ÖHD'li avukatların kayyum saldırısına ilişkin İzmir Adliyesi önünde yapmak istedikleri eyleme saldıran polis, avukatları işkenceyle gözaltına aldı. Çok sayıda kişi adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.

Gözaltına alınan avukatlar: Bahattin Özdemir, Fırat Sandalcı, Fatma Demirer, Zafer İncin, Mecit Yıldırım, Nezan Akın, Şükran Eroğlu, Sözdar Ortaç, Mehmet Baran Selanik, Dilan Gündüz, Hatice Aslan Atabay, Yunus Emre Güneş, Sadiye Unutur, Leyla Çelik, Ferhat Konur, Emel Diril, Veysi Çetin, Şule Hizal Arslan, Erdoğan Akdoğdu, Aysun Kılıvan Sidal, Gül Kireçkaya, İmdat Ataş, Nergiz Tuba Arslan, Hazal Aydın, Ertan Güngör. Ve Seyri Sokak muhabiri Oktay İnce.

İzmir Valiliği, İzmir’de kayyumlara karşı yapılacak olan her tür açık hava eylemini yasaklamış, yasağa itiraz eden İzmir Barosu da, dün Baro binası önüne “Özgür Kürsü” kurmuştu.