Zindanlarda devrimci tutsaklara saldırılar hız kesmeden sürüyor. En son, Elazığ'da gardiyanların saldırdığı tutsak Medeni Kiye konuşma yetisini kaybederken, Tarsus'tan Maraş'a sürgün edilen tutsaklara işkence yapıldığı öğrenildi.

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde gardiyanların, 4 Ağustos'ta yan odalardaki arkadaşlarıyla konuşan 15 tutsağı darp ettiği öğrenildi. Gardiyanların saldırısında ağır darbe alan Medeni Kiye'nin bilincini kaybettiği halde, hastaneye kaldırılmadığı da ortaya çıktı.

Kardeşi Hatice Kiye, yapılan işkenceyi duyduklarında Van Barosu komisyonuna başvurduklarını, İHD Van Şubesi'ne de suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek kardeşinin durumunu şöyle anlattı: "Geçtiğimiz Perşembe günü avukatlar abimle görüşme aldıklarında, hiçbir şekilde konuşamadığını ve yazarak iletişim kurduğunu anlattılar. Abimin konuşamama durumu, işkencenin boyutunu gözler önüne seriyor. Nasıl bir vahşettir ki elinizde olan bir tutsağı bu derece darp edebiliyorsunuz. Pazartesi günü cezaevini aradığımızda 'Bununla ilgili size hiçbir şekilde bilgi veremeyiz, bizim yetkimiz dışındadır' denildi. Perşembe telefon görüşmesi gününde aramasını bekledik. Normalde saat 11.00'de araması gerekiyordu. Aramayınca defalarca cezaevini aradım. Her seferinde 'Problem yok arayacak sizi' denildi. En son saat 16.00'da aradığımda 'Yönlendiriyoruz' dediler. Fakat daha sonra telefonu kapatıp hiç cevap da vermediler. Daha bir tutuklunun yakını bizi aradı. Medeni'nin konuşamadığından dolayı telefon görüşmesi yapamadığını söyledi."

 

Tarsus 3 Nolu T Tipi Cezaevi'nde açlık grevine katılan Ahmet Nas ve 3 arkadaşı, iki hafta önce Maraş'taki Türkoğlu L Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi. Sürgün esnasında yol boyunca 4 tutsağa işkence yapıldığı ve yapılan işkence sonucu bir tutsağın kolunun kırıldığı, diğer tutsakların da vücudun çeşitli yerlerinden darp edildiği öğrenildi.