“Ben De Sizin Önünüzde Diz Çökmedim Bu Da Size Dert Olsun”

Kenan Güngördü’nün KHK / Güvenlik soruşturmaları/ arşiv araştırmalarına ve Zeytinburnu Belediyesinin hukuksuzluğuna karşı “İşimi Geri İstiyorum” talebiyle başlattığı eylemine 424. gününde (28 Mayıs Salı günü) saat 12.00 de Zeytinburnu Belediyesi önünde devam ediyor.

“Eyy Zeytinburnu Belediyesi! Ben Sizin Yalanlarınızla Baş Edemedim, Bu Bana Dert Oldu. Ama Ben De Sizin Önünüzde Diz Çökmedim. Bu Da Size Dert Olsun” pankartını açtığı eylemde Kenan Güngördü “adaleti mumla arar olduk” vurgusu yaptı.

Gelin Kenan Güngördü’yü dinleyelim:

Merhaba 424 gündür mücadele ediyorum. Ömrüm yettiğince mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü haklıyım. Kararlılığımı da oradan alıyorum. Haksızlığa ve zulme karşı adalet istiyorum ve bu ülkede adaleti mumla arar olduk bu nedenle de sembolik mum yakmak istedim. Ben sadece kendim için değil tüm işçi sınıfı ve emekçiler için mücadele ediyorum.

Kenan’ı işe almaya korkuyorlar. Çünkü Kenan işe başladığında kimseyi işten çıkartamayacaklar. Haksızlığa uğrayanın Kenan gibi mücadele edeceğinden korkuyorlar. Benim burada olmam belediyeyi rahatsız ediyor. Onları rahatsız eden hak arama mücadelemdir aslında.  Biz toplumun susmayan, itaat etmeyen ‘ötekileri’ olarak hepimizi, vatan haini terörist olarak tanımlıyorlar.

Her gün birileri tutuklanıyor, birileri ölüyor, birileri işten atılıyor. 127 dakikada bir, bir işçi işten atılıyor. Bir yıl içerisinde 1 milyon 300 bin düzeyinde işçi işten atılmış. İşten atmalarla bizim öğrenebildiğimiz 66’nın üzerinde işçi intihar etmiş. İş cinayetlerini saymıyorum bile. Aileler yıkıldı parçalandı. İnsanlar çok zor şartlarda hayatlarını idame ettiriyor.

Haksızlığa uğrayan, işten atılan veya hala çalışan işçi sınıfına çağrım var şuan çalışıyorsanız her an işten atılabilirsiniz, her an ölebilirsiniz. En büyük sorunumuzu bir sınıf olarak örgütlenemiyor oluşumuz olarak görüyorum. Birbirimizi ve mücadelelerimizi sahiplendiğimizde çok daha güçlü olabiliriz. Aynı örgütten olmamıza gerek yok işçi sınıfının çıkarları ortak. Ortak çıkarlarımız çevresinde birleşebiliriz. Bu zulmü birlikte mücadele ederek sonlandırabiliriz.

İşçi sınıfı haklı olduğunda inançlı ve kararlıdır. Bizler en zor ve ağır işlerde çalışıyoruz. Bir oturma eylemi, slogan atma, yol kesme eylemlerini çok rahat yapabiliriz. Her yerde alana çıkmalıyız. Görünür olunmalıdır. Bu bir çağrıdır aynı zamanda. Daha güzel ve yaşanılabilir bir gelecek için sokağa çağırıyorum!”

Kenan Güngördü tüm emek dostlarını ziyaret, destek ve paylaşımlarıyla mücadeleyi büyütmeye çağırıyor...