< Devrimi Gerçekleştirme Umudunu Büyüten Gezi Ayaklanması 6 Yaşında...

Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların sökülmesine karşı başlayan protestolarının tüm ülkeye yayılarak ayaklanmaya dönüştüğü Gezi Parkı Ayaklanması'nın 6. Yıldönümünde Çapulcu, İsyancı' 'Geziciler'  Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda #GeziyiSavunuyoruz sloganıyla bir araya geldi.

İSTANBUL - 31 Mart 2013'te Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların sökülmesine karşı başlayıp tüm ülkeye yayılarak Haziran Halk Ayaklanması olarak tarihe geçen Gezi Parkı eylemlerinin 6.yıldönümü yaklaşırken Gezi Ayaklanmasına katılanlar #GeziyiSavunuyoruz sloganıyla  Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda düzenlenen etkinlikte buluştu.

İktidarın her türlü baskı ve saldırılarına karşı bir tüm ülkede iktidara ve kapitalist sisteme karşı bir ayaklanmaya dönüşen Gezi Parkı eylemleri, tüm ezilenlerde devrim, özgürlük ve sosyalizm umudunu canlandıran bir isyana dönüşmüştü.

Gezi Parkı'ndaki ağaçların sökülerek Taksim ve çevresinin ranta dayalı kentsel dönüşüm projesine açılmasına karşı başlayan protestolar bir anda tüm ülkeye yayılmış ve iktidarı hedef alan devrim ve sosyalizm düşünün gerçekleşebileceğini düşüncesini güçlendiren iktidarın korkulu rüyası haline geldi.

Gezi eylemlerinde ölümsüzleşenler ise iktidara, sisteme karşı olanların  her protestoda, devrimci eylemde anılan simgeleri haline geldi.

Gezi eylemleri nedeniyle Taksim Dayanışması'nda yer alanlara tekrar tekrar davalar açıldı. Gezi Ayaklanması'nı savunanlara 5 yıl sonra tekrar açılan dava 24-25 Haziran'da Silivri'de görülecek. Açılan davalar nedeniyle #GeziyiSavunuyoruz sloganıyla Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda yapılan etkinlikte çeşitli standlar açıldı. Mücadele Birliği Platformu da aralarında mimar Sena Şat tarafından hazırlanan "Ayaklanmanın Gezi Hali" adlı kitabın da yer aldığı bir yayın stand açtı.

Etkinlik Gezi Parkı eylemlerinden görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Şebnem Sönmez in sunuculuğunu yaptığı etkinlik de sık sık Gezi eylemlerinde ölümsüzleşenler anılarak “Her yer Taksim her yer direniş”, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları sloganları atılarak gerçekleştirildi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Gezi eylemlerinde  gözünü devlet terörüyle kaybeden Volkan Kesanbilici “Geziden sonra geçen 6 yıl da yaralarımız derinleşti.  Suruç’ta Ankara’da arkadaşlarımızı kaybettik bir sürü ağacı dümdüz ettiler, kentlerimizi yıktılar. 6 Yılımız hastane, adliye ve cenazelerde geçti ama umut dimdik ayakta kaldı. Gezi ruhunu her yere taşımaya çalıştık. Evlatlarını arayan Cumartesi Annelerine ulaşmaya çalıştık. Sur’a Cizre’ye taşıdık. Acılarımızı ayrıştırmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Gaz bulutunun altında el ele tutuşanlar sandıkta da sokakta da buluştu bundan sonra da buluşacak. Bilmenizi istiyorum binlerce yaralısı var ama yaralayanlara dava açılmadı. Taksim Dayanışması ikinci kez yargılanıyor. Haklı olduğumuzu biliyoruz. Gezi ruhunu taşımak görevimizdir bizi çok daha zor günler bekliyor. Bunun için Gezi ruhuna daha çok ihtiyacımız var. Umudu yeşertmeye ihtiyacımız var.  Bizi biz yapan şeylerden hiç taviz vermeden mücadele etmeye devam edeceğiz"dedi.

Kesanbilici konuşmasını “ Saraylar saltanatlar çöker / kan susar birgün /zulüm biter. / Menekşelerde açılır üstümüzde / leylaklar da güler. / Bu günlerden geriye / bir yarına gidenler kalır /bir de yarınlar için direnenler.” diyerek şiirle sonlandırdı.

Etkinlikte zindanlarda siyasi tutsakların sürdürdükleri açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekildi. Tutsak Annelerinin de zindanlar önünde eylemlerini sürdürdükleri belirtilerek zindanlardaki tutsaklar ve anneler selamlandı ve "Leyla Güven onurumuzdur" Bijî berxedana zindanam" sloganlarının atıldı.

Gezi davalarını takip etmek için 24- 25 Haziran tarihlerinde Silivri’ de duruşmada olma çağrısı yapıldı.

"Gezi Ayaklanması yargılanamaz" Her yer Taksim her yer direniş", "Gezi'de düşene dövüşene bin selam", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarının atıldığı etkinlik müzik dinletileriyle devam etti.