< Devlet Terörü Tam Gaz!

Basın ve sosyal medya “İstanbul seçimlerine kitlenmişken” Kürdistan’da azgın devlet terörü sürüyor. Hiç hız kesmeden, katlanarak devam ediyor.

18 Mayıs günü, Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi’nde çıkan çatışmada bir komiser yardımcısı öldü, iki polis yaralandı. Ardından jandarma ve polis köyde operasyon yaparak “yardım yataklık” suçlamasıyla tam 47 kişiyi gözaltına aldı. Üstelik bir tanesi de 13 yaşında bir çocuk! “E ne var bunda” diyecekler olabilir. Yukardaki fotoğrafa bakın o zaman!

Hem de alenen, herkesin gözü önünde, “bu iletişim çağında” sosyal medyaya servis ederek... Açıkçası gözdağı vererek yapıyorlar bu alçaklıkları! Baro “işkence yapılıyor” diye sesini yükseltiyor, Urfa başsavcılığı yazılı açıklama yaparak “böyle durum sözkonusu değil” diyerek işkenceyi gizliyor. (Demirtaş’ın “Devran” öyküsünü okusa utanır mı acaba!)

Bitmedi. Aynı gün çapa yapmak için Antep’e gitmekte olan tarım işçilerin taşıyan servis Surçta, trafik kontrol noktasında özel harekat polisleri tarafından tarandı! Yanlış okumadınız. Ta-ran-dı! 6 tarım işçisi yaralandı. Durumu ağır olanlar var.

Bir yanlış anlaşılma nedeniyle değil, “dur ihtarına uymadı” diye değil, bir tartışma yüzünden değil... Düpedüz, intikam için, alenen TA-RAN-DI!

19 işçiyi taşıyan minibüs sabah 4 civarı trafik denetim bölgesinde kenara çekiyor. “Araçtan inin” diyor polisler. İnerlerken taramaya başlıyorlar aracı. Önce havaya, sonra araca doğru. 6 işçi yaralanıyor. Sonrası bildik hikaye. Yerdeki yaralılara işkence ve darp, ambulansı yaklaştırmama, hakaret, tehdit... Daha sonra sorulduğunda ise polis “Ya kusura bakmayın bir polis arkadaşları şehit olmuş diye psikolojileri bozulmuş” diye sıyrılıveriyor işin içinden! (Haberin ayrıntısını buradan okuyabilirsiniz.)