< TDİ’den Sokaklara Çağrı

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, 8 Kasım’dan bu yana cezaevlerinde süren açlık grevleri ile dayanışmaya ve tecridin kaldırılması mücadelesini yükseltmek için, İstanbul’da her bölgede, akşam saat 21.00’de halkları sokağa, ses çıkarmaya çağırdı.

“Leyla Güven’in Direnişi Tüm Halklarımızın Direnişidir” sloganı ile bir bildiri yayınlayan TDİ, tecridin sadece hapisanedeki tutsakların sorunu olmadığını, tüm toplumun sorunu olduğunu söylediği bildirisinde “İçeride ve dışarıda, aklımıza gelen ve her alanda dayatılan sınırların ve örülen duvarların parçalanması için özel bir anlam kazanan tecride karşı mücadelenin büyütülmesi çağrımızı yineliyoruz” dedi.

TDİ açıklamasını “Tüm halkımızı her akşam saat 21.00’de Leyla güven ve açlık grevi direnişçilerine destek olmaya, ses çıkarmaya davet ediyoruz. Yaşamın Tecritte, Tecride Dur de! Tecrit işkencedir, Tecride Son!” çağrısıyla sona erdirdi.

TDİ’nin çağrısı ışığında her akşam saat 21.00’de Gazi Mahallesi’nde de halk sokaklara çıkarak ses çıkarma eylemleri yapıyor.