Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yapılmak istenen açıklamaya polis saldırdı. Anneler ve avukatlar olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL - Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için Tutsak Anneleri ve avukatlar ile HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Dilşat Cambaz Kaya, Tuma Çelik’in katılımıyla basın açıklaması yapılmak istedi.
Ancak polis tüm eylemlerde olduğu gibi "açıklamanın yasa dışı olduğu" nu belirten polis, aralarında iki avukatın da bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan anneler yerlerde sürüklendi.



“Bize Bir Ses Verin, Çocuklarımız Ölüyor!”

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesine yürüyen anneler,  "Bir ses verin, çocuklarımız ölüyor, dayanamıyoruz. Kulaklarınızı kapatmayın artık yeter yeter. Çocuklarımız orada ölüyor biz de burada ölelim. Biz direneceğiz, her gün buraya geleceğiz" dedi.

Annelerin önü polis tarafından kesildi. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü ile HDP Milletvekilleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü, "Milletvekilleri tek başına yürüsün. Toplu halde yürümesine izin vermiyoruz. Burada toplu halde yürüyemezsiniz. Basın açıklaması yapmanıza izin veremem" diye konuştu.



"Kim Yolu Kapatıyor?"
"Yolu kapatıyorsunuz" diyen polisin yola barikat kurması üzerine HDP Milletvekili Tuma Çelik,  "Kim yolu kapatıyor. Anneler kaldırımda oturuyor" diyerek gazetecilere görüntü almaları ve durumu belgelemeleri için "Gazeteci arkadaşlar çekin" dedi.



7 Kişiye İşkenceli Gözaltı

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü, "Ben şimdi gözaltı yapacağım, göreceksiniz" diyerek gözaltı aracını getirerek annelere saldırdı. Aralarında avukatların da olduğu 7 kişi darbedilerek, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Kalkanlarla uzaklaştırmaya çalışılan anneler gözaltılara tepki gösterdi ve zafer işareti yaparak ve "Anneleri bırakmadan gitmeyiz" dedi.



"Gözaltı Yetmez Öldürün Haydi!"

Gözaltına alınacakları söylendiğinde ise "Yetmez gözaltına almak yetmez, canımızı da alın. Haydi ne olacak? Çocuklarımız içeride ölecek, bizi de burda öldürürsünüz en fazla" diyerek tepki gösterdi.

Anneler zafer işareti yaparak ve açlık grevlerine dikkat çekerek bir süre daha yürüdü. Açlık grevleri son buluncaya kadar da hapishane önünde olacaklarını söylediler.