1 Mayıs'ta Taksim'de pankrat açtıkları için gözaltına alınan Mücadele Birliği Platformu üyeleri ve iki muhabirimiz savcılık ifadelerinin ardından bugün serbest bırakıldı.

İSTANBUL - 1 Mayıs sabahı Taksim'de sabah erken saatlerinde gözaltına alınan Mücadele Birliği Platfoırmu üyeleri Hıdır Devrim Süleyman Çakmak gözaltına alınmışlardı.

Saat 11.00 civarında Cumhuriyet Caddesi'nden Taksim Meydanı'na girişte pankart açtıkları için Mücadele Birliği Platformu üyeleri Nurten Karahancı, Ezgi Karahancı, Tuğba Acar, Gamze Nihal İyidoğan 1 Mayıs pankartı açtıkları için gözaltına alınmıştı.

Muhabirlerimiz Özlem Oral ve Burak Öztemel ise gözaltı sırasında görüntü almaları engellenerek gözaltına alınmışlardı.

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyenlerden bir kısmı hemen bırakılırken bir kısmına da iki gün gözaltı süresi alınmıştı.

Bugün savcılık ifadelerinin alınmalarının ardından ilk önce Hıdır Devrim ve Süleyman Çakmak serbest bırakıldı.

Ardından Gayrettepe Emniyet Şube Müdürlüğü'nde tutulanların ifadeleri alınmaya başladı. Gayrettepe'te tutulanlardan 7 kişi serbest bırakılırken, 20 kişi ise 2911'inci madde gerekçe gösterilerek tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edidi.

Yine 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 4 Partizan okuru ise savcılık ifadeleri alınmadan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mücadele Birliği okurları serbest bırakılmalarının ardından "Yaşasın 1 Mayıs", "Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak", "Yaşasın Halkların Mücadele Birliği" sloganlarıyla adliyeden çıkarken alkış ve zılgıtlarla karşılandı.