< Adana'da 1 Mayıs

İşçi sınıfının mücadele, birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta Adana’da Mimar Sinan Amfisi’nden Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

1 Mayıs’a katılanlar yürüyüş öncesi iki farklı arama noktasında üstleri aranarak alana geçtiler. Arama noktasından orak çekiç tişörtü ile alana geçmek isteyen Şiar Rişvanoğlu, ‘polise hakaret’ iddiası ile gözaltına alındı. Polis üzerinde DTK Eş başkanı Leyla Güven’in bulunduğu rozeti taşıyanları alana almadı. 


Bizler de Mücadele Birliği Platformu ve Devrimci Öğrenci Birliği olarak üzerinde “Fabrikalar, Tarlalar, Siyasi İktidar, Her Şey Emeğin Olacak” yazılı pankartımız, DÖB ve MB bayraklarımız, Deniz tişörtlerimizle kortejimizi oluşturduk. Her 1 Mayıs’ta 77 ruhuyla Taksim’i zapt eden Leninistlere “Taksim’de Düşene, Dövüşene Bin Selam!” “Taksim Kızıldır, Kızıl Kalacak” sloganları ile selamladık. Açlık grevindeki Leyla Güven’i, Gebze’de nöbette olan anneleri de andık ve “Zindanlar Yıkılsın, Tutsaklara Özgürlük” diyerek zindanlardaki devrimci tutsakların özgürleşmesini dile getirdik. Yürüyüşün bitmesi ile Uğur Mumcu Meydanı’na geçtiğimizde ise kitlenin yoğun ilgisi ile karşılandık.

 


Yürüyüş sonrası Uğur Mumcu Meydanı’nda ki miting, 1 Mayıs marşı eşliğinde saygı duruşu ile başladı. Mitingte ilk olarak Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Tonguç Özkan konuşma yaptı. KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit, cezaevlerinde açlık grevinde olan tutukluların durumlarına dikkat çekti. Ardından EYT Adana Şube Başkanı Ali Ulutaş ve milletvekilleri konuşmalarını yaptılar.


Konuşmalar ardından 1 Mayıs yerel sanatçıların seslendirdiği ezgilerle kitlenin halaya durmasıyla son buldu.