Antakya'da 1 Mayıs kutlamaları için toplanma sırasında iki pankartın yasaklı olduğu gerekçesiyle 8 kişi gözaltına alındı. Sabaha karşı 7 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Antakya'da 1 Mayıs kutlamaları Sümerler Mahallesi'nde Doğuş Okulları önünde başlayan toplanma ve Şükrü Güçlü Bulvarı'na yürüyüş ve burada yapılan mitingle kutlandı. Alana yürüyüş başlamadan önce toplanma sırasında polis kontrol noktasında bazı pankart ve dövizlerin yasaklı olduğu ve alana geçirlmeyeceği gerekçesiyle 7 kişiyi gözaltına aldı.

"Tecrit Kaldırılsın Leylalar Yaşasın" ve "Biz Geziciyiz Siz Gidici" yazılı pankartların alana girişine izin vermeyen polis 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 8 kişiden 7'si gece geç saatlerde serbest bırakılırken, 1 kişinin ise bugün savcılığa çıkarılacağı belirtildi.

Şükrü Güçlü Bulvarı yakınındaki alanda yapılan mitingde sendikalar ve meslek örgütleri tarafından kıdem tazminatının gasp edilmesi, işsizlik ve krizin emekçiler üzerindeki etkileri dile getirerek birlikte mücadele edileceğini ifade edildi.

Mitingde öne çıkan diğer bir konu ise siyasi tutsakların tecritin kaldırılması talebile yaptıkları açlık grevleri oldu. Açlık grevlerinin son bulması için siyasi tutsaklarla dayanışma ve taleplerinin kabul edilmesine yönelik sloganlar atıldı.

Mücadele Birliği Platformu ise 1 Mayıs'a "Yeryüzündeki En Görkemli Bayram Emeğin İktidarı Aldığı Gün Olacak - Mücadele Birliği", "Sınıfsız Sömürüsüz Bir Dünya İçin - Devrimci Öğrenci Birliği" yazılı pankartlar ve "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük", "Yaşasın Halkların Mücadele Birliği" dövizleri taşındı. 1 Mayıs kutlamaların sık sık "Dünya Emeğin Olacak", "Zindanlar Yıkılsın Tutsakara Özgürlük", "Fabrikalar Tarlalar Siyasi İkitdar Her Şey Emeğin Olacak", "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji Yek Gulan" sloganları atıldı.