Ankara'da Şafak Operasyonlarına Rağmen Görkemli 1 Mayıs!

İşçinin, emekçinin devrimden sonra bayramı; devrime kadarsa mücadelesinin en görkemli olduğu gün. Devrimci proleteryanın "Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak" şiarıyla tüm dünyada burjuvaziyle kavga etmek ve işçi-emekçi dayanışmasını büyütmek için Ankara'da alanlardaydık.

ANKARA - Bugün Ankara'da 1 Mayıs'ın sözde olaysız geçmesi ve güvenlik gerekçeleri ile sabah saatlerinde şafak operasyonu haberleri ile uyandık. Tüm engellemelere rağmen alanları zapt ettik!

1977 1 Mayıs'ın da 37 işçinin katledildiği Taksim Meydan'ı 42. yılında da Leninistlerin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Devrimci 1 Mayıs alanı Taksim'le devrim tarihine, devrim mücadelesinde ölümsüzleşmiş savaşçılara, 1977 1 Mayıs'ın da katledilen 37 işçinin onuruna sahip çıkan Leninistler bu yılda Taksim'deydi!

1 Mayıs Taksim'dir" diyerek bulunduğumuz bütün alanları kızıllaştırma bilinci ile ANKARA DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ olarak saat 12.00'da AKM'nin önünde toplanmaya başladık. Ardından Tandoğan Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtik. Ellerimizde yükseklerde tuttuğumuz bayraklarımızla ve sımsıkı sarıldığımız politikalarımızla işçi sınıfını selamladık.

 

"Yaşasın 1 Mayıs-Bıjı Yek Gulan","Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük","Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak", "Taksimde Düşene Dövüşene Bin Selam","Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak","Deniz Yusuf İnan Savaşa Devam","Denizlerin Yolunda DÖB Saflarına","Denizler Yaşıyor Leninistler Savaşıyor","Yaşasın Devrimci Öğrenci Birliği","Yaşasın Halkların Mücadele Birliği","Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği" sloganlarımızla sesimizi yükselttik. Alanda Mücadele Birliği gazete dağıtımı gerçekleştirildi ve 6 Mayıs DENİZ'lerin mezar başı anmasına çağrı yapıldı.

 Mayıs mitingi bitince Kızılay'a doğru yürüyen kitleye yönelik bayrak ve flamaların kapatılması, slogan atılmaması yönünde saldırılar gerçekleşti. 2 DÖB'lü yoldaşımızın yanına gelen polis önce "kapatın flamayı" diye defalarca tekrarlarken devamında flamayı kapatmayan yoldaşlarımıza "ben bu devletin memuruyum, benimle düzgün konuşun, elinize kolunuza dikkat edin" şeklinde tehditkar söylevlerine karşı "bizler de bu halkın çocuklarıyız siz dikkat edin söylevlerinize" diyerek karşılık verildi. Yoldaşlarımız Kızılay-Yüksel Caddesi'ne kadar flamaları ile yürüdüler.

Buradan bir kere daha TAKSİM'İ selamlıyoruz!

TAKSİM KIZILDIR KIZIL KALACAK!

TAKSİMDE DÜŞENE DÖVÜŞENE BİN SELAM!

GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

 

 

ANKARA DÖB