< İzmir’de Coşkulu Kitlesel 1 Mayıs...

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs kutlaması son yılların en kitlesel ve coşkulu kutlaması oldu.

İZMİR - Gündoğdu Meydanı’nda yapılan 1 Mayıs kutlaması İzmir’de bu güne kadar görülmüş en kitlesel katılımla yapıldı.

Üç arama noktası alana ulaşımı hayli yavaşlattı.Yürüme güzergahı çok uzun olmadığı halde yaklaşık üç saatte alana ulaşabildik. 

Yürüyüş yolunda düzenleme o kadar kötüydü ki, DİSK ve KESK kortejleri bizim kortejimizin kenara çekilerek geçmesini gerektirdi.

Bu sendikacıların istemediği bir durumdu. Sloganlarımız, bildirilerimiz, pankartlarımız ve bayraklarımızın arasından geçen işçi ve emekçilerin yönünü değiştirmekte hayli geç kaldılar. 

"Taksim'de Düşene Dövüşene Bin Selam" ana sloganımızdı, tıpkı pankartımız gibi. "Leyla Güven Yalnız Değildir" sloganını Kürt halkından dostlarımızla birlikte attık. Yürüyüş boyunca kortejimize, sloganlarımıza katılanlar dikkat çekiciydi. 

Alana mitingin başında gitmiş olan pankart ve bayraklarımız bütün kitleyi karşıladı.Kortejimiz alana ulaştığında ise "Devrim için savaşmayana komünist denmez" diyen Fidel'in sözleri neredeyse çıkılması imkansız mermer bloka gençler tarafından asıldı. Alandaki yüzlerce kişi Fidel'in pankartıyla ve Deniz'in bayraklarıyla fotoğraflar çekilip sosyal medyada paylaştı. 

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda pankart açan Mücadele Birliği Platformu üyelerinin gözaltına alınması üzerine "İstanbul'da 1 Mayıs Alanı Taksim'dir, Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak" sloganları atıldı ve kuşlamalar yapılarak gözaltılar protesto edildi.

Miting bouyunca Taksim bildirilerini ve 6 Mayıs Denizlerin anması ile ilgili kuşlarımızı dağıttık. 

Miting Kardeş Türkülerin konseriyle tamamlandı.