1 Mayıs'ta yasaklanan Taksim Alanı'na çıkmak isteyenlere polis şidddeti ve gözaltı. Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapmak isteyen kurumlardan pek çok kişi Taksim'e çıkması engellenerek gözaltına alındı.

İSTANBUL - "1 Mayıs'ta 1 Mayıs Alanı Taksim'dir" diyerek Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Cevahir Avm, Harbiye gibi çeşitli noktalarda toplanan siyasetler ve sendikaların Taksim Meydanı'na çıkmaması için yoğun güvenlik önlemleri alınmasına rağmen Taksim'e yönelenler gözaltına alındı. Taksim'e çıkmaya çalışan işçiler ve öğrencilerin de aralarıda olduğu en az 114 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar Vatan Emniyet, Gayrettepe, Şişli ve Karaköy karakollarında tutuluyor.

Taksim Meydanı'na çıkmak isterken gözaltına alınanlardan ilk belirlenebilenler ise şöyle:

1. Cevahir avm onunden alınan İnşaat İş Sendikası üyesi 6 kişi Şişli Polis Merkezi Amirliği'nde. İsimleri; Anıl Deniz Gider, Özkan Özkanlı, Serkan Kaplan, Baran Kırğın, Mert Bagav ve bir kişi daha var.
2. Beşiktaş' ta gözaltına alınan Sgdf'den 6 kisi var. İsimleri Mazlum Aydın, Neslihan Duran
Can Kocaman, Anıl Yazıcı, Cansu Akkaş, Mert Karatağancak. Karakol bilgisi gelmedi.
3. Taksim'de Mücadele Birliği'nden gözaltına alınan 8 kişi var.

Hıdır Devrim ve Süleyman Çakmak Terörlü Mücadele Şubesi Müdürlüğü'nde.
Gamze Nihal İyidoğan, Nurten Karahancı, Ezgi Karahancı, Tuğba Acar, Özlem Oral, Burak Öztemel Karaköy Polis Merkezi'nde
4. Osmanbey'de gözaltına alınan 2 kişi den birinin ismi Erkan Munar, Şişli Karakolu'na götürüldüğü söylenmiş. Diğer kişi için isim ve yer bilgisi ulaşmadı.
5. Şişli'de gözaltına alınan 5 Partizan okuru var. İsimleri Sevil Doğan,Veysel Uca, Mustafa Havuç,Ertan Çıta, Özgür Uçar. Vatan Emniyet'e götürülmüşler.

6. Taksim Gezi Parkı'ndan 2 kişi gözaltına alındı. İsimleri Mehmet Dersulu ve Nazife Onay. Karakol bilgisi gelmedi henüz.
7. Taksim'de Devrimci Gençlik Dernekleri'nden 14 kişi gözaltına alındı. Karaköy Polis Merkezi'nde.
8. Beşiktaş'ta bir kişi gözaltına alındı ismi Abdullah Papur. Karakol bilgisi gelmedi henüz.
9. Gözaltına alınan 4 kişi Şişli Karakolunda. İsimleri; Musa Kış, Berkay Köroğlu, Murat Can Ofli, Agah Koç.
10. Gözaltına alınan 4 kişi; Eren Yılmaz, Umutcan uzun, Haydar çam ve Nurhan aydın Şişli karakolunda ancak tem şubeye götürülecekleri söylenmiş.

11. Gözaltına alınan Özcan Karagöz, Özcan Güler ve Murat Açıkalın Cevahir AVM önünde araçta bekletiliyor.
12. Osamanbey'den bir kişi gözaltına alınmış. İsmi; Baran Katar.