Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevine başlayan ve sağlık durumları kritik aşamada olan siyasi tutsaklara destek amacıyla Gebze Hapishanesi önünde gördükleri her türlü işkence ve zulme karşın 19 gündür eyleme giden annelere Tekirdağ'dan mektup geldi.

Anaların eyleminin kendilerine güç verdiğini yazan İsmet Taş, Kürt ve Türk anaların kenetlenerek mücadele etmesi çağrısında bulundu. Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nden yazan İsmet Taş'ın mektubu şöyle:

"Gebze Kapalı Hapishanesiönünde haftalardır büyük bir özverive eşsiz bir fedakarlık örneğiyle direnen annelerime en içten selamlarımı yolluyor ve en derin saygılarımı ifade ederek tek tek o mübarek ayaklarınızdan öpüyorum.

 

"Analarımız Cesaret, Direnç Ve İnanç Veriyor"S

izlerin o eşsiz direnişinin bizlere cesaret moral ve heyacan aşıladığını, açlığımızı doyurduğnu ifade etmeliyim. Yaptığnız şeyin büyüklüğünün farkındayız ve bu cesaret, direnç, inanç veriyor.

 

"Ne Siz Ne de Bizler Yılmayacağız"

Bunu bilen ceberutdevlet acımasızca saldırıyor, yıldıracağını umuyor ama ne sizler ne de bizler yılmayacğız ve saldırıya uğurayan analarımıza sözümüz olsunki, bu zalimliklerini bir gün gelecek elbette onlara hatırlatacağız.

 

"Her Zalim İnşa Ettiği Zulmünde Boğulur"

Hiçbir kış sonsuz değil, yaz güneşi yakın ve her zalim eninde sonunda kendi inşa ettiği zulmünde boğulur, bunlar da boğulacaktır. Bu çok yakın. Yeter ki, Kürdistan ve Türkiye'de bulunan tüm analar, anne adayları, kadınlar Gebze'de haftalardır direniş halinde olan sizlerin etrafında kenetlensin. Duasıyla, tililisiyle, sloganıyla, yürüyüşüyle orada olduğunu hissettirsin.

 

"Analar 'Çocuklarımız Ölmesin!' Diye Haykırsın"

Bulunduğu ilde, ilçede, köyde, evlerin önüne akabilsin. Eğer bu imkan yoksa beyaz leçeğini alıp yürüsün, bunu da yapamıyorsa evine, balkonuna, penceresine, oturduğu binaya barışın güvercini beyaz leçeğini assın. "Çocuklarımız ölmesin!" diye haykırsın. İşte başarı, zafer, barışa taşıyacak ölümleri durduracak olan bu kolektif bilinç, ruh, irade ve istek olacaktır.

 

"Analarımız Leyla Olmaya Yürüyor"

Çocuklarınız olarak özgürlük yürüşüne genç başladık, siz analarla başaracağımıza inanıyoruz. Leyla bunun kanıtı ki, her anamız Leyla olmaya yürüyor.

İşte sizler Gebze'de bu kıvılcımı çaktınız, yangına dönüşmesi an meselesi. Bu yangın tüm zalimleri  zulumleriyle birlikte yakıp kül edecektir.

 

"Kürt Anaların Çığlığı Çocuklarınızın Geleceğidir!"

Bu anlamda Kürt anaları elinden geleni fazlasıyla yapıyor ve doğurdukları çocukların geleceğini kurtarmak ve onları yaşatmak için cansiperane direniyor. Burada asıl iş biraz da Türk analara düşüyor. Coplanan Kürt anaların sesine kulak verin, çünkü o ses, o çığlık çocuklarınızın da geleceğidir.

 

"Daha Ne Kadar Görmezden Geleceksiniz?"

Çocklarınızı yaşlı bir adamın sapkın fantazilerine kurban etmeyin. Çağrım siz cumhuriyet kadınlarına, analarına. Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet ederken, bu çıkarı uğruna hukuku hiçe sayan yaşlı adam bu gençleri kendi sapkın düşüncelerine ve yalandan ibaret ülkesine kurban ediyor. Bunu daha ne zamana kadar görmezlikten geleceksiniz?

 

"Kürt Analarla Kenetlenin!"

Çocuklarınızın geleceği kararmasın ve kurban vermek istemiyorsanız, daha fazla genç kanı dökülmesin diyorsanız, işte Gebze'de direnen Kürt analarıyla birleşin, kenetlenin, yürek yüreğe, el ele çocuklarınızın geleceğini kurtarabilirsiniz.

Çünkü bu yaşlı adamın acıması yok, bunu zalimliğini Gebze'de gördünüz. Gençleri Kürt-Türk diye ayırmadan kendi sapkın düşüncesine kurban etti, ediyor.

 

"Biz Onurumuzla Özgürce Yaşamak İstiyoruz"

Sizi yalanlarla, 'ülkeyi bölmek istiyorlar' saçmalığıyla kandırıyorlar. Bu saçmalığa inanmayın. Asıl ülkeyi bölen, parçalayan, parsel parsel satan onlardır. onlar söylemde sever, pratikte satarlar ülkeyi. Onlar dışında kimsenin böyle bir derdi yok. Biz de siz de, sizin çocuklarınız da sadece eşit, adil, bir arada onurumuzla ve özgürce yaşamak istiyoruz. Hepsi bu. İnanıp inanmamak size kalmış...

 

"Halkların Özgürlüğünü İsteyen Kürt Genciyim"

Ne siyasetçiyim, ne de başka bir çıkar beklentim var. Halkların özgürlüğünü isteyen, halkını, yoldaşlarını, ailesini seven ve bu ülkede yasalar herkese eşit uygulansın diye bedenini aylardır açlığa, ölüme yatırmış bir Kürt genciyim o kadar. Ve inanın Kürt anaları coplandıkça, Kürt gençleri de aç kalıp öldükçe bunda sen değil, yaşlı adamın cebi, yandaşı, şakşakçısı kazanıyor. Sen, ben ve seksen iki milyonun en az yetmiş miyonu kaybediyoruz.

 

"Gelecek Senin Elinde!"

İyi düşün! Gelecek senin elinde! Yeter ki, o eli kime ve nasıl uzatacağına karar ver.

Tekrardan Gebze'de direnen annelerinmi selamlıyor, ellerinizden ayaklarınızın altından öpüyüorum. Sizin bu çabanızla "Başaracağız" demiyorum, "Başardık!" diyorum."

 

İsmet Taş

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi