Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen tutsak annelerinin nöbet eylemi 19'uncu gününde.

KOCAELİ - Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde açlık grevlerine dikkat çekmek üzere nöbet eylemi yapan tutsak anneleri 19'nucu kez hapisahen önüne gitmek istedi.

Bugün yine hapishane yakınındaki alanda polis tarafından önü kesilen annelere "Valilik kararınca 6 Mayıs tarihine kadar Kocaeli sınırları içinde her türle eylem ve etkinliğin yasak olduğu" söylendi.

"Çocuklarımızın hayatı söz konusu biz onların sesini duyurmak için geldik" diyen annelere Valiliğe gidin orada derdinizi anlatın" denildi.

Anneler ise uzaklaştırılmaya çalışılınca oturma eylemi yaparak yasakları protesto etti. "Biz çocuklarımızın hayatı söz konusu diyoruz. Siz Valiliğe gidin diyorsunuz. Valilik de aynı. Devlet kör sağır olmuş, ne çocuklarımızı görüyor ne bizi duyuyor. Duymuyorlar! Duymuyorlar!" diyerek isyan etti.

Yere oturan anneler zor kullanılarak kaldırıldı ve araçlara bindirelerek uzaklaştırıldı. Anneler tüm zorlamalara ve zulme rağmen "Çocuklarımızın talepleri kabul edilip açlık grevleri sona ermeden asla gelmekten vazgeçmeyeceğiz" diyerek yarın yine Gebze Hapishanesi önünde olacaklarını söyledi.