Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde nöbet eylemi yapan tutsak anneleri ne, İstanbul’da ise Kartal Meydanı’nda tecrit ve açlık grevlerine dikkat çekmek için oturma eylemi yapanlara polis saldırdı. Gebze ve Kartal’da çok sayıda kişi gözaltına alındı.

     

Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde 13’üncü nöbet eylemine giden tutsak anneleri bugün yine polis ablukasıyla karşılaştı. Annelerin etrafını saran çevik kuvvet ve jandarma ekipleri etten duvar örerek anneleri yine bağırırarak, tartaklayarak gözaltına aldı. Gebze’de gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler: Damla Bağcı, Oktay Eroğlu, Hanife Bayar, Zeynep Bayar, Güler Buğday, Zeynep Çalıhan, Hatice Söyler, Cemile Çiftçi, Sultan Bozkurt, Fehime Ekmez.

   

Kartal Meydanı’nda ise tecrit ve açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen tutsak yakınları ve HDP üyeleri üzerlerinde Leyla Güven’in resmi olan önlükler giyerek ve ağızlarına maskeler takarak oturma eylemine başladı.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ile birlikte oturan kitleye polis “Yaptığınız eylem kanuna aykırıdır” diyerek müdahale uyarısında bulundu. Musa Piroğlu ise “Polise sesleniyorum. Aldığınız ve uyguladığınız talimatlar kanuna aykırıdır. Verilen talimatları uygulayarak suç işliyorsunuz. Hiçbir talimaz Anayasa’nın üzerinde olamaz” dedi.

Polis kitleye saldırısı kameralara yansıdı. Polis kitleye saldırarak oturma eylemi yapanları yerlerde sürükleyerek, kollarınan ve bacaklarından çekiştirilerek gözaltına aldı. Musa Piroğlu’nun sandalyesini tutan kişi de zorla ayrılarak ve yere yatırılıp kollarından ve bacaklarından çekiştirilerek gözaltına alındı.