Yine bir 1 Mayıs arifesindeyken sendikalar, odalar koca koca konfederasyonlar, adında devrimci sosyalist yazanlar bir kez daha kitlesel olmak adına burjuva politikaların peşinden sürüklenip, Taksim Meydanı’na sırt çevirmişken, birileri hala Taksim diyor.

92 yılından beri bir iddia ortaya koyarak savunduğu “Taksim’de Israr Devrimde Isrardır” politikasını 2010 1 Mayıs kutlamalarıyla ve 2013 Gezi Ayaklanmasıyla tekrar tekrar kanıtladı Mücadele Birliği.

Ve bugün yine 1 Mayıs Kutlamaları için alan tartışması yapıp işçi sınıfını herhangi bir alana yönlendiren ortalama soldan ayrı durarak, gerçek bir komünistin ne pahasına olursa olsun sınıfa gerçekleri ve devrimci olanı gösterme zorunluluğunun bilinciyle işçi sınıfına “1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı’dır” diyoruz. Gerisi lafı güzaf...

Sarıgazi'yi ve Gazi Mahallesi’ni “1 Mayıs’ta Taksim’deyiz” afişlerimizle donattık. Ve en güzeli, afişlerimizi gören herkes şunda hem fikirdi: "1 Mayıs kutlanacaksa Taksim’de kutlanmalı!"