Gebze Hapishanesi önünde açlık grevindeki tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için 11 gündür nöbet eylemi yapmaya giden tutsak annelerine polis saldırdı. Oturma eylemi yapan annlere TOMA’yla tazyikli su sıkan polis hakaret ederek elle ve copla iterek saldırdı. Anneler polis saldırısına “Biji Berxwadana Zindanan” sloganıyla yanıt vererek “Çocuklarımızın talepleri kabul edilinceye kadar devam edeceğiz” dedi.

KOCAELİ – Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan siyasi tutsakların anneleri tarafında Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde başlatılan nöbet eylemi polisin tüm saldırılarına rağmen devam ediyor.

Tutsak anneleri 10 gündür yaptıkları gibi bugün de öğleye doğru Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önüne gitti. Polisin hapishane çevresini abluka altın alaması nedeniyle her gün farklı yerlerden hapishane önüne giden anneler bugün yine hapishane yakınındaki alanda oturma eylemine başladı. 20 dakika kadar oturan anneler polisin saldırısıyla karşılaştı.

Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla gelen polis ekipleri anneleri itekleyerek tartaklayarak hapishane önünden uzaklaştırmaya çalıştı. Bir süre alandan ayrılmamakta direnen annelere TOMA ile tazyikli su sıkan polis, ara sokaklara dağılarak “Biji Berxwadana Zindanan” sloganı attı.

Hapishanenin dört bir yanına polis otoları çeken polisin tüm sokakların giriş çıkışında resmi veya sivil polisler yerleştirildiği görüldü. Ara sokaklara dağılan ve yaşı yürümekte zorlanan annelere TOMA’yla tazyikli su sıkan polis bir süre sonra elle ve coplarla iterek uzaklaştırmaya çalıştı.

Tüm baskı ve tehdilere rağmen anneler “Siz ne yaparsanız yapın, biz çocuklarımızın açlık grevi sona erene kadar gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Gebze Hapishanesi önünden ayrılan anneler “Biz ölümler olmasın, bu tecrit bu zulum bitsin istiyoruz. Yalnız buradaki çocuklarımız için değil, biz bütün hapishanelerdeki çocuklarımız için geliyoruz. Sağlık durumları gittikçe kötüleşiyor. Bizler anayız bu zulme sessiz kalamayoz. Gözaltına da alsalar, su da sıksalar biz çocuklarımızdan vazgeçmeyiz. Ne zaman ki bu tecrit sona erip çocuklarımız açlık grevini sonlandırana kadar gelmeye devam edeceğiz” dediler.