Tutsak Annelerinin Gebze M Tipi Kapalı Kadın Hapishanesi önünde sürdürdükleri nöbet eyleminin 8'in gününde hapishane çevresini abluka altına alan polis saldırırak en az 20 kişiyi gözaltına aldı.

KOCAELİ - Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle açlık grevine başlayan siyasi tutsaklarla dayanışmada bulunmak ve taleplerinin kabul edilmesi için Gebze M Tipi Kapalı Kadın Hapishanesi önünde 9 Nisan günü yapılan görüş sonrası tutsak anneleri nöbet eylemine başlamıştı. İlk gün gözaltına alınan tutsak anneleri ertesi gün de nöbet için hapishane önüne gitmiş ve polisin engellemesiyle karşılaşmıştı.

Nöbet eylemi için Gebze M Tipi Kapalı Kadın Hapishanesi'ne gitmek isteyen tutsak anneleri ve aileler, çevre polis ekiplerince ablukaya alınarak engelleniyordu.

Nöbet eylemine gelen anneler ve tutsak yakınlarına "TOMA'larla saldırır gözaltına alırız" tehdidinde bulunan polis kitleyi zor kullanarak dağıtıyordu.

Bugün tutsak anneleri ve aileler Gebze Hapishanesi çevresinin yine polis tarafından ablukaya alındığını gördü. Buna rağmen hapishane önüne gitmek isteyen anneler ve ailelere polis saldırarak annelerin de aralarında olduğu en az 20 kişiyi gözaltına aldı. Polis tutsaklarla dayanışmaya gelenlerden bazılarını yere yatırıp ters kelepçe yaparak ve darp ederek gözaltına aldı.

 

Gebze Cezaevi önünde açlık grevindeki çocukları için nöbet tutan annelerin 8 nöbeteyleminde kitleye saldıran polis aralarında annelerin ve HDP il ve ilçe eş başkanlarınında olduğu 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilebilenler: 1)Alaattin Bülbül 2) Tuncer Meriç 3)Esengül Demir 4)Yıldırım Kaya 5)Pınar Ceylan 6)Bülent Uyguner 7)Türkan Özdemir 8)Sultan Karasu 9)Selma Koç 10)Tayyar Özkaya 11)Yasin Yalçın 12)Hacı Seyitoğlu 13)Aynur Topraktepe 14)Emine Aksoy 15)Naif Oğur