Gebze Hapishanesi önündeki Nöbet Eylemleri engellenen tutsak anneleri, toplum sessiz kalırsa tecridin kaldırılmayacağına dikkat çekti “Çocuklarımızın ölümlerine seyirci kalmayalım” diyen tutsak anneleri Kürt halkı ve tüm duyarlı kesimlere mücadele çağrısı yaptı.

KOCAELİ -  Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutukluların annelerinin öncülüğünde Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde başlattıkları nöbet 6’ncı gününde de devam etti.

 

"Annelere Yine Polis Engeli"

Gebze Hapishanesi çevresi polis ablukasına alınarak nöbet eylemi engellenen tutsak anneleri, polis engeli ve tehditlerine rağmen 6 gündür nöbet için  Gebze Hapishanesi önüne giden tutsak anneleri bugün 6'ıncı kez polis engeliyle karşılaştı.

Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde durmaları engellenen aileler Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe Örgütü binasına geçerek burada basın toplantısı gerçekleştirdi.

Nöbet Eyleminde olan tutsak annelerinden Sabiha Bozan, siyasi tutsakların, Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle bir eylem başlattıklarını belirtti.

 

"Öldürseniz de Eylemimizi Sürdüreceğiz" 

"Çocuklarımızın ölümlerine seyirci kalmayalım" uyarısında bulunan anne Bozan, tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için aileler başta olmak üzere herkesi birlikte bir adım atmaya çağırdı.

"Annelerin, ‘Bizi öldürseniz de kesseniz de biz eylemimizi sürdüreceğiz’ dediklerini aktaran Bozan," Yaşlı annelerimiz adım atamıyorlar. Hasta halleriyle gelip burada bekliyorlar” dedi.

Tecridin kaldırılmasını isteyen Bozan, büyük haber kanallarından hiçbirinin  açlık grevindeki tutsakların sesini duyurmadığını belirterek burjuva medyaya tepkilerini dile getirdi.  

"Çocuklarımız Açlık Grevindeyken Seyirci Kalamayız”

Bir haftadır Gebze Hapishanesi önüne her gün 6-7 tutsak annesinin gittiğini fakat her kadına karşılık onlarca polisle karşılaştıklarını aktaran Bozan,  “Güvenlik güçleri çok gaddarca davranışlarda bulunuyor, hakaret ediyorlar. Bugün etrafımızı sardılar. Biz buraya savaşa, her şeyi yıkmaya, dağıtmaya gelmedik. Bizi buraya getiren vicdanımızdır. Çocuklarımız açlık grevindeyken seyirci kalamayız” dedi.

 

“Ölümlere Seyirci Kalmayın"

Kadınlar olarak dünyaya çağrı yaptıklarını belirten Bozan, “Ölümlere seyirci kalmayın. Eğer bu devlette demokrasi varsa tecridin kaldırılması için adım atmalıdır. Ama gelip bize, ‘Çocuklarınızı ikna edin, açlık grevlerini bıraksınlar’ diyorlar. Biz çok mu istiyoruz açlık grevinde olmalarını? Biz anneler barış, eşitlik ve adalet istiyoruz" dedi. Türkiye’deki demokrat insanlara seslenen anne Bozan duyarlı olmaları için çağrıda bulundu.

 

"Çocuklarımıza Destek İçin Nöbete Devam"

Tutsak annelerinden Cemile Çiftçi ise tecridin kaldırılması için feda eylemi yapan tutsakları hatırlatarak, cenazelerin ailelerinden kaçırılıp gece gece saatlerinde insanlık dışı uygulamalarla defnedilmesine tepki gösterdi.

Siyasi tutsakların talepleri kabul edilmedikçe açlık grevini sonlandırmayacaklarını söylediklerine dikkat çeken Çiftçi, “Çocuklarımıza destek vermek için nöbet eylemlerini sürdüreceğiz. Geç olmadan, hemen şimdi bir adımın atılması ve çocuklarımızın açlık grevlerini sonlandırılmasını istiyoruz” dedi. 

Annelerden Fehime Ekmez ise “Çocuklarımız yemek yemiyor, içemiyor ve uyumuyorlar. Midelerinden kan geliyor. Kan kusuyorlar. Çocuklarımız için bir adım atılsın” dedi. 

 

"İlk Gündemimiz Açlık Grevleri Olsun"

Anne Fatma Sebuktekin , “Biz sadece 6 kadınız ve çevik kuvvetlerle, polislerle ve TOMA’larla üzerimize geldiler. Bir annemiz yoruldu ve oturmak istedi; ama kolundan tutarak ite kalka kaldırdılar” diyerek polisin saldırgan tutumunu aktardı.  

Kürt halkına seslenen Sebuktekin, “Çocuklarımız ölüyor. Birlikte direnelim. Biz 6 ve 7 kişiyle açlık grevlerini bitiremeyiz. 7 bin gencimiz açlık grevinde direniyor. Annelere sesleniyorum. Biz Kürtler direnmedikçe tecridi kıramayız. İlk gündemimiz açlık grevleri olsun” diyerek tecridin kaldırılması için mücadele etme çağrısı yaptı.

 

"Kürt Halkı Tutsaklara Destek Vermeli"

Annelerden Hazal Taş ise çocuklarının görüş günlerinde kendileriyle konuşamadığını ve durumlarının giderek kötüleştiğini belirtti.

Açlık grevindek tutsakların tecridin kaldırılmasını istediklerini vurgulayan Taş, Bir an önce talepleri kabul edilsin çocuklarımız açlık grevini sonlandırsınlar" dedi.

Başta Kürt halkı olmak üzere kamuoyuna duyarlı olması için çağrıda bulunan Taş, Kürt halkının, tecritin kaldırılması için siyasi tutsaklara destek vermesi gerektiğini belirtti.