KESK'in düzenlediği Ortadoğu Barış Konferansı ikinci gününde. Konferans  “Ortadoğu Savaş Kıskacında Kadın ve Barış”, “Ortadoğu’da Emek Barışın Örgütlenmesi ve Somut Öneriler” konusu işleniyor.

İSTANBUL - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) düzenlediği Ortadoğu Barış Konferansı bugün ikinci gününde.

İki oturumda gerçekleşecek olan konferansın ilk oturumunda Moderatörlüğü  KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy'un yapıyor.

Bu bölümde Libya'dan gazeteci Yasmeen Alshabeni, Filistin Komitesi Birliği'nden Abeer Abu Khedeir, Lübnan'dan Siyaset Sosyolojisi uzmanı Prof. Dr. Houda Rızk, Tunus Halk Cephesi'nden Mubarewke Brahmi, Bahreyn'den Sameyya Khail, Rosa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Akad yer alıyor.

Ortadoğu BarışKonferansı ikinci gününde ikinci oturumda ise "Ortadoğu’da Emek (Göçmen İşçilik, Barışın Örgütlenmesi ve Somut Öneriler) ele alınacak.

Moderatörlüğünü KESK Genel Başkanı Aysun Gezen'in yaptığı bu oturumda ise Fas, Tunus, Cezayir, Suriye, Ürdün, Lübnan'dan sendika temsilcileri DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman yer alacak.