< 1 Mayıs'ın Birleştirici Ruhuyla İleri Atılalım

Dünya Emekçi Halklarına Sesleniyoruz:

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. 1 Mayıs, sadece bir bayram günü değildir; aynı zamanda uluslararası işçi sınıfının kapitalizme karşı savaş günüdür.

İşçi sınıfı ve emekçilerin kapitalizme karşı savaşı yüzyıllardır sürüyor. Bu sınıf savaşıdır; emeğin sermayeye, ezilenin ezene karşı savaşıdır.

Dünya üzerindeki bütün güzellikleri üreten kim? Elbette ki işçi sınıfı. İşçilerin gece gündüz demeden arı gibi çalışarak ürettiklerine el koyan ise sermaye sınıfıdır. Bir yanda ürettikçe yoksullaşanlar, diğer yanda üretilen her şeye el koyarak daha da zenginleşenler. Bir yanda bütün yaşamı üretip aç, yoksul kalanlar, diğer yanda hiçbir şey üretmeden saraylarda en lüks şekilde yaşayanlar...

İşte dünyayı, bu şekilde yaşanmaz hale getiren burjuva sınıfın kendisidir. Eğer bugün bölgemizde ve dünyanın birçok yerinde savaşlar varsa, çocuklar acımasızca öldürülüyorsa bunun nedeni emperyalist-kapitalist sistem ve onların devletleridir. Ve bugün 3. Dünya Savaşı ile kastedilen şey, 2001’den beri dünya emekçi halklarına karşı başlatılmış topyekün bir savaştır.

Kendi çöküşlerini engellemek için emekçi halklara açtıkları bu savaşta, açlıktan ölen insanları, işsiz oldukları için intihar eden gençleri, oğluna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden babaları gün be gün görmekteyiz.

Bu ölüm-kalım savaşını ya işçiler, emekçiler, ezilen halklar kazanacak ya da sermaye sınıfı emekçi halkları açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkum etmeye devam edecek.

Biz Denizlerin Yoldaşları diyoruz ki:

Bu savaşı biz kazanabiliriz. Yeter ki hep birlikte faşizme ve emperyalizme karşı mücadele edelim. 1 Mayıs'ın birleştirici ruhuyla ileri atılalım.

Hep birlikte devrimci bir hükümet, devrimci bir iktidar için mücadele edelim.

İşsizlik, yoksulluk, savaşlarda ölmek kader değildir. Bir halk devrimi ile dinci-faşizmi yıkabilir ve yerine insanların özgür ve mutlu yaşayabileceği yeni bir dünya kurabiliriz.

Bizi yaşamın dışına atmak isteyenlere karşı güçlerimizi birleştirelim. Denizlerin bayrağı altında toplanalım ve gerçek bir devrim için mücadele edelim.

ŞİMDİ DEVRİM ZAMANI!

FABRİKALAR, TARLALAR, SİYASİ İKTİDAR, HER ŞEY EMEĞİN OLACAK!

YAŞASIN 1 MAYIS!

Antakya Mücadele Birliği