Gebze Hapishanesi önünde başlattıkları süresiz nöbet eylemine giden tutsak anneleri hapisane girişine yaklaştıklarında polis tarafından yolda durduruldu. Gözaltına alınmakla tehdit edilen anneler polis ablukası altında uzaklaştırıldı.

KOCAELİ - Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklar üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan siyasi tutsaklara destek amacıyla dün Gebze Hapishanesi önünde "Süresiz Nöbet" eylemine başlayan ve gözaltına alınan tutsak anneleri bugün de Gebze Hapishanesi önüne gitti. Hapishane önüne gelen annelere polis "Hapishane kapısına bir kilometreden daha yakına gelirseniz gözaltına alırız" tehdidinde bulundu.

Gebze Hapishanesi'nin karşı sokağında durdurulan anneler oradan ayrılmayınca çevik kuvvet ve Yunus ekipleri de çağrılarak ablukaya alındı. Annelerin nöbetine haber için giden muhabirimiz ise fotoğraf çekmesi halinde annelerle birlikte gözaltında alınmakla tehdit edildi.

Ablukaya alınan tutsak anneleri ve muhabirimize GBT yapılarak sivil, çevik kuvvet ve Yunus ekipleri ablukası altında Gebze Hapishanesi'nden uzaklaştırıldı. Hapishane yakınında bir kafeye giden anneler burada oturunca kafe sahibine de "Neden bunları alıyorsun? Sen de destek mi oluyorsun?" diyerek tehdit edildi ve GBT yapıldı. Bir süre kafede bekleyen anneler HDP Gebze İlçe binasına geçti.