Daha önce de sorunlarına dikkat çekmek için greve giden Limasol otobüs şirketi Emel şoförleri, 2 Nisan sabahı süresiz greve başladı.

İşçiler ve örgütlü oldukları sendikalar, yaşadıkları sorunları protesto etmek için Limasol’daki eski hastane yakınında toplandılar. Sendikalar, işçilerin Mart ayındaki maaşlarının ödenmemesi üzerine grev kararı aldıklarını açıkladılar.

Emel çalışanları da Mart maaşı ödense bile, mali kriz nedeniyle 2014’ten bu yana ödenmeyen kazanılmış hakları ödenene kadar grev kararını iptal etmeyeceklerini söylediler.

Ulaştırma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, Emel çalışanlarının süresiz grev kararından dolayı yaşadığı tedirginliği gizleyemeyerek, olası çözümlerin yeniden tartışılabilmesi için çalışanların müzakere masasına geri dönmelerini istedi.

Diğer taraftan benzer bir süreç Lefkoşa ve Larnaka otobüs şirketlerinde de yaşanıyor. Lefkoşa ve Larnaka otobüs şoförleri de greve gideceklerini açıklamışlardı. Ancak şirketlerin maaşı 1 hafta içinde ödeyecekleri taahhüdünde bulununca grev askıya alındı.