< Kale Kayış İşçisi Yalnız Değildir

İşçi Sağlığı İş Güvenliği tedbirlerinin alınması ve insanca çalışma koşulları için Petrol İş Sendikasına üye olan Kale Kayış işçileri, sendikalı olmalarının ardından işten çıkarmaların başlaması üzerine 6 Mart günü üretimi durdurarak iş bırakmıştı.

Silivri Kınalı Mevkii'nde bulunan Kale Kayış'ta işçiler, sendikalı ve insanca çalışma koşulları için 24 gündür eylemi sürdürüyorlar.

Mücadele Birliği Platformu ve Devrimci Öğrenci Birliği bugün Kale Kayış işçilerini ziyaret etti. Kale Kayış işçileriyle yaptığımız sohbetlerde bir işçi ile seçimleri konuştuğumuzda şöyle dedi: "Biz hep ya AKP'ye ya CHP'ye oy vermek zorunda hissediyoruz, sanki onların dışında bir seçenek yokmuş gibi. Oysa belki de başkaları bizi daha iyi yönetecek, belki de komünistler daha adil olacak, ama biz kendi aramızda da ne kadar konuşsak gidip onlara oy veriyoruz. Oy vermemek de seçenek tabi ama yok, başka seçenek yokmuş gibi yaşıyoruz hep. Zenginler bizi yönetiyor, buraya bir kere bile gelmediler ama biz onlara oy vereceğiz, artık bunu değiştirmemiz lazım. Bu ülkeyi 50-60 yaşındakiler değil gençler yönetmeli, bizi yöneten sen olmalısın, bu genç arkadaşım olmalı, ben olmalıyım. Biz bir poğaçayla kahvaltı ederken sırtımızdan geçinenler yönetmesin bizi".

Bir başka işçi sesleniyor öteden: “Zannediyorlar ki bıkacağız, bırakacağız mücadeleyi. 8 sene içerde dayandım gerekirse 8 sene dışarda dayanırım. Hakkımızı alana kadar gitmeyeceğiz burdan.”

Sohbetimiz sürerken bir tepsi kekle geliyor bir işçi. Jandarma çevredeki evleri gezerek; “işçilerden şikayetçi olun hemen atalım buradan” dediklerinde “onlar bizim çocuklarımız, onlara dokunmayın” diyen analarımızın mücadeleye katkısıydı aslında, işçinin ellerinden bize uzanan. Kale Kayış işçileri sınıfının diğer tüm kollarını yanlarında görmek istiyor ve dayanışma bekliyor.

Kale Kayış İşçisi Yalnız Değildir!

Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği