Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyalet hükümeti ile Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, eyalette Alevilere çeşitli haklar tanıyan bir metin konusunda anlaşmaya vardı. Rheinland-Pfalz eyaletinin dini cemaatlerden de sorumlu Bilim Bakanlığı'nın açıklamasına göre eyaletin bakanlar kurulu Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ile varılan anlaşmayı oybirliğiyle kabul etti.

Eyaletin Kültür Bakanı Konrad Wolf, anlaşma metninin Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun 30'uncu kuruluş yıldönümü olan 9 Nisan'da eyalet başbakanı Malu Dreyer tarafından imzalanacağını söyledi. Wolf yaptığı açıklamada bu adımın "Alevilerin, Rheinland-Pfalz eyaletindeki uyumu için bir mihenk taşı" olduğunu belirtti.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; Alevilere bazı haklar sunulacak bunlardan bazıları; Alevi inancı temelli din dersinin eyalet okullarında okutulması, Alevi inancına sahip eyalet çalışanı ile öğrencilerin Alevilerin dini günlerinde izinli sayılmaları ve bazı kurumlarda dini olarak hizmet almaları yer alıyor.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun eyalet tarafından ekonomik yönlendirmelerde testeklenip teşvik edilmediği gönüllülük esaslı yürütüldüğü için de bu konunun federasyon ile Ekim ayından bu yana yürütülen görüşmelerde hiç gündeme gelmediğini söyledi. Wolf, Alevi Federasyonu ile yürütülen görüşmelerin aralarında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) de olduğu İslami birliklerle yapılan görüşmelere göre çok daha kolay yürütüldüğünü belirtti.

Coğrafik, kültürel ve etnik farklılıklarıyla tüm gezegenizimde sayısız zenginlikleriyle insanlık gelişiyor. Elbette gelişim tek aşamalı ve düz bir çizgi değil. Kimi ülkeler devrim deneyimleri yaşayarak, kimileri asker çizmeleriyle gericileşerek kimileri kapitalizmin dünya krizinden kendi özlemlerini ve umutlarını yeşerterek savaşıyor. Tüm dünya halkları kaynayan kazanda akacak bir kanal arıyor. Kapitalist sistem uyumdan değil çatışmalardan, tekleşmekten alır gücünü, sistemi rahatsız etmeyecek birçok alanda yeni düzenlemeler de yapabilir, ama asla insanlığın temel çelişkilerini emek sermaye çelişkisini yok edecek hamlelere girişemez. Toplumları ayrıştıran tüm argümanlarını onları kendisine karşı bir savaşa geçmemesi için ortadan kaldıran kapitalizm, bir sistem olarak kendi çelişkilerinin içerisinden fışkıran çiçek ve bahar kokularına yenilmek zorunda.