< Toros Tarım İşçileri Greve Çıktı Kazandı

27 Mart günü Adana ve Mersin'de Toros Tarım’da TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, işçiler greve çıktı.

Petrol-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Adana ve Mersin şubelerimizin örgütlü olduğu Toros Tarım işletmesinde çalışan 204 üyemiz bulunuyor. Sendikamız ile Toros Tarım yönetimi arasındaki pazarlıklar uzun bir süredir devam ediyordu. 26 Mart Salı günü başlayan son müzakere görüşmeleri 27 Mart sabahının ilk saatlerine kadar devam etti. Ancak özellikle ücret konusunda uzlaşı sağlanamadı. Görüşmelerde sonuç alınamaması üzerine Toros Tarım’a bağlı Ceyhan ve Mersin/Akdeniz işyerlerine coşkulu bir şekilde greve başlandı” denildi.

Greve başlanması ile birlikte aynı gün yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı ve TİS imzalandı.