< Açlık Sınırı Açıklandı

Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Mart ayı sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre, bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 2 bin 14 lira olarak belirlendi. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 6 bin 561 lira oldu.

Yaşadığımız coğrafyada açlık sınırı denildiğinde belirlenen tüketim miktarıyla bizler yol, gıda, konut, sağlık gibi en temel sorunlarımızı çözmek için kullanıyoruz. Sosyalleşmek için paramız, dinlenmek için vaktimiz olmadan çalışıyoruz. Durmadan üretiyoruz, kar üstüne kar ekliyoruz sermaye sahiplerine; fakat her seferinde işten atmalarla, küçülmelerle tehdit ederek daha da zor koşullarda çalışmaya zorlanıyoruz. Yoğun çalışma koşullarının, yıpratıcılığında evlerimize vardığımızda çocuklarımızın başlarını okşayamıyor, eşlerimizin yüzüne bir tebessümle bakamıyoruz. Bizler adına herkes konuştu ve kürsüyü ter ketti. Artık sıra bizde.