“O Kapıları Açmasını Biliriz”

İnşaat-İş sendikası İstanbul Sarıyer’de bulunan Vadi Koru projesi inşaatı işçilerinin, 2 aydır ücretlerinin ödenmemesi üzerine 26 Mart günü eylem gerçekleştirdiğini duyurdu. Sarıyer’deki inşaatta Detan Elektrik taşeronunun işçisi olarak çalışan 30 işçi iş bıraktı.

Sendika “Konut-ofis ve ticari ünitelerden oluşan Vadikoru projesini  ‘ayrıcalıklı bir hayatın kapılarını aralıyor’ sloganıyla tanıtan Invest İnşaat, aynı zamanda işçilerin yaşam hakkı anlamına da gelen ücret hakkını gasp ederek talepler karşısında tüm kapılarını kapatarak yanıt veriyor” diyerek açıklama yaptı.

Invest İnşaat patronlarına seslenen İnşaat-İş, açıklamasını “hakları gasp edilen üyelerimizin tüm alacaklarını ödemek zorundasınız. İnşaat işçileri için ücret hakkı; tartışılmaz, pazarlık yapılamaz ve kapılarınızı kapatamayacağınız bir haktır” diyerek, “İnşaat-İş olarak kapattığınız o kapıları açmasını biz iyi biliriz” yanıtıyla sonlandırdı.

Yapılan açıklama ve eylemin ardından, patronların ödemeyi 2 gün içinde yapacağı sözünü vermeleriyle eylem sonlandırıldı.