Almanya’da bu yılki merkezi Newroz kutlaması, 23 Mart Cumartesi günü Frankfurt’ta 50 bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşti.

“Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan’ı Özgürleştirelim” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz etkinliğine Almanya'nın birçok şehrinden katılım oldu.

Newroz, sabah saatlerinde iki ayrı koldan yapılan yürüyüşle başladı. Neredeyse bütün şehri dolanan ve saatlerce süren yürüyüşte Kürdistan’ın dört parçasından gençlerin coşkusu, öfkesi ve dinmeyen sloganları eyleme damgasını vurdu. Gençler Alman devletinin her yürüyüş ve mitingde “poster, bayrak, slogan yasaklarının” hiç birine uymayacakları belirterek yürüyüş ve toplanma alanını YPG bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleriyle donattılar. Bunların yanı sıra Zülküf Kesen, Uğur Şakar ve açlık grevi eylemcilerinin de resimleri taşındı. Birkaç noktada posterlere müdahale eden polis, Stuttgart’tan gelen bir otobüsü de posterleri bahane ederek geri çevirdi.

Yürüyüş kollarının Newroz alanına ulaşması sonrası Newroz etkinliği Ey Raqip marşının çalınmasıyla başlatıldı. Programda çeşitli devrimci demokratik kurumlardan temsilciler konuşmalar yaptılar, Açlık grevi eylemcilerinin sahneden mesajlarını okundu. Etkinlik Dilovan, Nuarin, Grup Abdal ve folklor grubunun sahne almasının ardından halaylarla sona erdi.

Bu yılki Newroz kutlamaları Almanya’nın Krefeld kentinde 20 Şubat’ta faşist Türk devletini ve emperyalist ülkelerin ikiyüzlü politikalarını protesto için bedenini ateşe veren ve 22 Mart'ta hayatını kaybeden Uğur Şakar’a adandı.

TKEP/Leninist de Afrin'de ölümsüzleşen savaşçılar Emre Bora, Kenan Aktaş ve Avesta'nın fotoğraflarının olduğu “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği” pankartıyla yürüyüş ve etkinlikte yerini aldı.