MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat), bu sabah Türk ordusu ve çetelerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin daha detaylı bilgi alınamadı.

MLKP Rojava, bir açıklama yaparak “Bayram Namaz (Baran Serhat) yoldaş, 23 Mart sabahı TC ve işbirlikçisi çeteler tarafından Rojava’nın Serekaniye kentinde gerçekleştirilen alçakça bir saldırı sonucu ölümsüzleşti. Her zaman olduğu gibi sabahın erken saatinde devrimci görevlerinin başındayken, içinde bulunduğu araca önceden yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu Baran yoldaş şehit düştü, yanındaki yoldaş yaralandı” dedi.

“Baran Serhat yoldaş partimizin Merkez Komite ve Kürdistan Komitesi üyesi, Rojava temsilcisi ve komutanıydı” denilen açıklamada, bu saldırının Türkiye Kürdistan birleşik devrim köprüsünü yıkmayı amaçladığı söylendi. Enternasyonal Özgürlük Taburu’nun kuruluş çalışmalarını yürüttüğü açıklanan Baran Serhat'ın HBDH’nin kuruluşunda ve geliştirilmesinde yer aldığı söylendi.

Açıklama “Durdurmazsınız bizi. Rojava Devrimi’ni savunmaya ve inşa etmeye devam edeceğiz. Sömürgeci faşist rejiminizi yıkacağız. Kürdistan’ı özgürleştireceğiz” vurgusuyla sonlandı.