Bin yıllardır bir halk özgürlüğü için savaşıyor. Bin yıllardır bir halk zalim Dehaqlara karşı Demirci Kawa’nın yüreği ve çekiciyle savaşıyor. Bin yıllardır bir halk “ez lı wırım” diyor; bin yıllardır parçalanmış olan yüreğini bir araya getirmeye, tek bir yürek gibi çarpmaya çalışıyor. Bin yıllardır Devrimci Kawa tarafından yakılan büyük ateşin sönmemesi, daha da harlanarak yanması için tüm varlığıyla ateşi körüklüyor.

Günümüzde artık Kawa’yı Özgürlük Savaşçıları temsil ediyor; Kawa’nın yaktığı ateş artık Kürt ulusunun ulusal-sınıfsal kurtuluş mücadelesinde yükseliyor. Newroz, Kürt Halkının kahramanca mücadelesiyle yeni günü, “ekmek, gül ve hürriyet günleri”ni müjdeliyor.

2019 yılında Newroz ateşinin daha da gürleşmesi, devrimin Türkiye ve Kürdistan’da önüne çıkan tüm engelleri yıkarak büyümesi için safları sıklaştıralım. Devrimi yakınlaştıracak olan halklarımızın mücadele birliğini daha da sağlamlaştıralım.

Şimdi bahara türküler söyleme zamanı! Şimdi Newroz, şimdi Serhıldan zamanı. Şimdi zindanları yıkıp tutsakları özgürleştirme zamanı. Şimdi Devrim Zamanı!