Mart ayı coğrafyamızda katliamlar, ayaklanmalarla doludur. Bahar nasıl solmuş çiçekleri getirirse yeniden doğayı yeşertirse, Mart da umudu yeşertir.

82 13 Mart’ında üç genç işçi 12 Eylül faşizmi tarafından idam edildi. Onlar, Türkiye'de idam edilen ilk işçiler olarak, 13 Mart Savaşçıları olarak tarihe geçtiler: Seyit Konuk, Necati Vardar, İbrahim Ethem Coşkun…

Elbet bayrakları yere düşmedi. Ardından gelen gencecik insanlar sırtladı mücadeleyi ve sürdürdü. Gencecik insanlar gitti onların izinden. Ve Gazi Mahallesi’nde yetişen genç bir devrimci: Kenan… Sadece mücadeleci kişiliği ile değil, teorik alanda da kendisini ispatlamış genç bir devrimci…

Bu hafta Kenan Aktaş’ın yazılarından derleme kitabı “Zamanın Dili” yayınevimizden çıkıyor.

Kenan’ın Zafere Kadar Genç Yoldaş Dergisi ve Mücadele Birliği gazetesinde yayınlanan yazılarını bir arada bulabileceğiniz bu kitapta genç bir devrimcinin adım adım büyümesini, gençliğin ve devrimin sorunlarına kafa yoran, çözüm bulmaya çalışan bir düzeye erişmesini görüyoruz.

Mart ayında büyük katliamlara ve tarihe adını yazdıran büyük ayaklanmaya sahne olan Gazi Mahallesi’nde 17 Mart Pazar günü hem “Zamanın Dili” kitabını tanıtacağız, hem de idam edilen ilk işçileri anacağız.

Herkesi davet ediyoruz.

 

GAZİ AYIŞIĞI EKİN SANAT HALK KÜTÜPHANESİ

17 MART PAZAR

12.00

ADRES: GAZİ MAHALLESİ 1344 SOKAK NO:33