Gazi’nin Yiğit, Emekçi Halkı,

Gazi Ayaklanması, bu topraklarda devrimin bir hayal olmadığının en açık kanıtlarından biri olmuştur. Faşist devletin tüm baskı ve saldırıları karşısında korkmayan, sinmeyen emekçi halklarımız iki gün boyunca İstanbul’un emekçi mahallelerinde ayağa kalkmış ve sermaye sınıfının devrim kabusunu gerçeğe dönüştürmüştür.

İşçi sınıfı ve emekçilerin, yoksul Alevilerin ve ezilen Kürt Halkının baskı ve sömürüye sessiz sedasız katlanacağını düşünenler Gazi’de başlayan ayaklanma ile ne kadar yanıldıklarını bir kez daha görmüşlerdir.

Gazi’nin Yiğit ve Emekçi Halkı,

O günleri yaratan sizlersiniz; sizin elleriniz, bilinciniz, sizin yüreğiniz; sizin evlatlarınız. Bugün Gazi’ye bakıp o günlerden geriye bir şey kalmadığını düşünenler de yanılıyorlar. Bugün Gazi Ayaklanması’nı yaratan koşullar daha da ağırlaşmış; ekonomik ve siyasi kriz daha da artmış; faşist devletin baskı ve katliamları daha da azgınlaşmıştır. Aynı şekilde halkın bu baskı ve katliamlar, yoksulluk ve sefalet karşısında öfkesi ve isyan duyguları da artmış durumdadır. Bugün koşullar, bir devrim için düne göre daha da olgunlaşmıştır. Havada isyan ve devrim kokusu var!

Gazi’nin Yiğit ve Emekçi Halkı,

AKP iktidarının her şeyi ele aldığını, toplumu rahatlıkla yönetebildiğini düşünenler yanılıyor. Bunlar kendi karamsarlıklarını halka da bulaştırıyorlar. AKP iktidarının hiç bir şeyi yönetemediği, dışarıdan uzmanlar getirerek ekonomi yönetimini onlara devretmesinden anlaşılıyor. Ard arda gelen şirket iflasları, işsiz kalan yüz binlerce milyonlarca insan; enflasyonun tavan yapması, faizlerin hızlı yükselişi, her şey ama her şey bir çöküşe işaret ediyor.

Gazi’nin Yiğit ve Emekçi Halkı

AKP iktidarının yerine başka bir burjuva iktidarın kurulması sizin hiçbir acınıza merhem olmayacak, hiçbir sorununuzu çözmeyecek; belediyenin ya da muhtarlığın şu partide değil de bu partide olması da bir şeyi değiştirmeyecek. Bugünün yaşamsal sorunlarını çözecek olan ayaklanma ve devrimdir. Devrimci bir halk iktidarı dışında hiçbir iktidar sizin iktidarınız olmayacaktır. Ve bunu kuracak olan sizlersiniz. Yeter ki, proletaryanın devrimci sınıf partisinin saflarında birleşin, örgütlenin ve savaşın.

Gazi’nin Yiğit ve Emekçi Halkı,

Şimdi ‘95’in o şanlı günlerini geri getirme zamanı, şimdi çocuklarımızın geleceği için dövüşme zamanı. ŞİMDİ DEVRİM ZAMANI!