< İstanbul'da Newroz'a Çağrı....

İstanbul Newroz Koordinasyonu, HDP İstanbul İl Binasında yaptığı basın toplantısıyla 2019 Newroz'unda Bakırköy Pazar Alanı'nda kutlama çağrısı yaptı.

iSTANBUL - İstanbul Newroz Koordinasyonu,bugün (11 Mart)HDP İstanbul İl Örgütü binasında yapılan basın toplantısında saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyerek İstanbul Newroz programını açıkladı. Toplantı salonuna "Mutlaka Kazanacağız, Tecriti Kıracağız - İstanbul Newroz Koordinasyonu" yazılı pankart asıldı.

 

"Bugünün Dehaklarına Karşı Kawalar Olarak Alanlarda Olacağız"

DBP, HDK ve HDP İl örgütünden katılımın olduğu basın toplantısında ilk olaak HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, 2019'u Newroz'unu yerel seçimler yaklaşırken ve Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık greviyle Newroz'u karşıladıklarını ifade ederek, bugünün Dehaklarına karşı modern Kawalar olarak alanlarda yer alacaklarını belirtti ve sözlerini "Tecridin kaldırılması ve bu ülkeye özgürlük baharının gelmesi için 24 Mart'ta Bakırköy'de Pazar Alanı'nda olacağız. Herkesi Newroz'a katılmaya davet ediyoruz" diyerek tamamladı.

DBP sözcüsü Ali Rıza Bilgili, Newroz'da iktidarın faşizmi kurumsallaştırmasına karşı eşitlik, özgürlük, demokrasi talebini dile getirmek için alanlarda olmak gerektiğini belirtti.

İstanbul Newrot Koordinasyonu adına basın açıklamasını HDP İl Kadın Meclisi Sözcüsü Aysun Çeper yaptı. Faşizmin karanlığına karşı 2019 Neworuz'unun halkların demokrasi ve özgürlük baharı olacağı olacağını belirten Çeper, Leyla Güven'in açlık grevine ve kadınların kitlesel 8 Mart kutlamalarına değindi.

 

"2019 Newroz'u Dehaklar Olduğu Sürece Kawaların Da Bitmeyeceğinin İspatı Olacak"

"Ve 21 Mart; Demirci Kawa’dan günümüze tüm ezilen halkların ve kimliklerin sönmeyen özgürlük ateşi. Ülkemiz ve yeryüzündeki tüm gerici-despotik rejimlere karşı yürütülen anti-faşist ve anti-kapitalist mücadelenin özgürlük ateşinin daha büyük harlanacağı büyük buluşma günü" diyen Çeper, 31 Mart yerel seçimlerinde fşaizme karşı tüm siyasal ve toplumsal kesimlerin özgürlük ve demokrasi halayında buluşmalarnın önemli olduğunu belirtti.

2019 İstanbul Newrozu, Dehaq’lar olduğu sürece Kawa’ların da hiç bitmeyeceğinin ispatı olacağı gibi Faşizme karşı Demokratik Güçbirliği buluşmasının da en güçlü ifadesi olacaktır. Newroz'da yüzbinlerin gericilik ve faşizme karşı alanlara akacağı gün olduğunu ifade eden Çeper, "Kürt halkının tarihsel özgürlük bilincinin simgesi olan Newroz, faşizme karşı halklarımızın yürüttüğü barış, demokrasi ve adalet mücadelesinin de güncellenmesi olacaktır. 2019 İstanbul Newrozu’nun ana şiarı, Kürt halkının ulusal birliği vefaşizme karşı demokratik güçbirliğidir. Ulusal birlik bilinci ve demokratik-devrimci güçbirliği bilinci, Türkiye ve Ortadoğu’da AKP iktidarının gerici politikalarına set çekecek yegâne güçtür" dedi.

 

Newroz'da Bakırköy Pazar Alanı'na Çağrı

İktidarın emekçi halkları her geçen gün daha da yoksullaştırmasına karşı ekonomik ve siyasal krize karşı kadınların ve Kürt halkının özgürlük mücadelesinin önemine değinen Çeper "2019 Newrozu bu tarihi birlikteliği sağlayacak ve İstanbul’un haramilerden kurtulacağının ilanı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 'İstanbul’a layık' olan tüm yurttaşları Bakırköy Pazar yerinde gerçekleştireceğimiz Büyük İstanbul Newroz Buluşmasına davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.