Antep'te İşçiler Yeniden İş Bıraktı Ve Kazandı -yenilendi

Bugün, Antep'te Canan Tekstil Fabrikası'nda çalışan işçiler iş bıraktı. Fabrikada 2 vardiya işbaşı yapmadı. Yaklaşık 300-350 işçi fabrikaya girmeyerek devletin tespit ettiği asgari ücretin ödenmesini talep etti. Gece 00.00'da işbaşı yapacak olan 3. vardiyadaki işçilerin de içeri girmemesi planlanıyor.

Canan Tekstil'de çalışan bir işçi, “Taleplerimiz, devletin verdiği 2.300 tl maaşı istiyoruz ve bir de ödenmeyen tazminatlarımız var. Tazminatı verirse de kesinti yaparak veriyor. Tazminatımızı kesinti yapılmadan almak istiyoruz.

İçeride baskının azalmasını istiyoruz. Üretim deliliği bitsin istiyoruz. Geçen gün yine greve çıktık, o zamandan sonra baskılar giderek artmaya başladı. Müdürlerimiz, şeflerimiz neredeyse canımıza kastedecek. Üretim de üretim, başka birşey yok. Üretim çıksın da, nasıl çıkarsa çıksın. Eskiden işçinin biraz değeri vardı, şimdi hiç yok.

Planlamacı İbrahim bey geldi biraz önce. 'Çalışıyorsanız çalışın, çalışmıyorsanız kapı orada, istediğiniz yere gidebilirsiniz' dedi. Hepimiz dışarıdayız, içeri girmek yok. Hakkımızı alana kadar burdayız” diye anlatıyor.

Eylem esnasında sendikacıların gelip gitmeye başladığını anlatıyor işçiler telefon görüşmelerimizde ve sosyal medya hesaplarında. “Bir işe yaramak istiyorlarsa gecenin bu soğuğunda bize bir tas çorba getirsinler” diye yanıtlıyor işçiler.

Gece vardiyasının da işbaşı yapmamasının ardından işçiler taleplerini kabul ettirdi ve ücretlerinin 2.300TL asgari ücrete yükseltilmesi konusunda anlaşmaya vardılar.

İşçiler birlik olduğu müddetçe, mücadele ettikleri müddetçe kazanacaklar.