39 Yıl Sonra Yeniden Tariş

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde, 94 gün önce TARİŞ fabrikasında işten çıkartılan, saldırıya uğrayan ve gözaltına alınan 7 işçinin sürdürdükleri eyleme DİSK'e bağlı sendikalar destek verdi. Gıda İş'in miting çağrısıyla 8 Şubat günü bir araya gelen pek çok örgüt ve işçi, eyleme “sendika hakkı” üzerine sloganlarla eşlik etti.

Burada DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşma yaparak “Bugün TARİŞ’te, Flormar’da, Cargill’de patronlar sendikalı oldukları için işçileri işten çıkardı. Patronlar şunu unutmasınlar işçi sınıfının örgütsüz, sendikasız olduğu ülkede kimsenin rahatı, huzuru olmaz. Böyle bir ülkede demokrasiden de söz edilemez. TARİŞ işçisi arkadaşlarımız burada aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi vermektedir. Bu ülkede artık korunacak demokrasi yoktur. Kurulacak demokrasi vardır. Bu ülkede demokrasiyi kuracak, cumhuriyete sahip çıkacak ve emeğin ülkesini kuracak ancak ve ancak işçi sınıfıdır. Burada TARİŞ yönetimini atılan işçileri geri almaya ve bizimle masaya oturmaya davet ediyoruz. TARİŞ işçisi arkadaşlarımızın direnişini selamlıyorum ve DİSK olarak sonuna kadar bu direnişin arkasında olacağımızı belirtiyorum” dedi.

Miting yoğun polis kuşatması altında yapıldı. Fabrika önündeki alanı kapatan polisten dolayı, basın açıklaması, fabrika karşısındaki alanda yapıldı. Açıklamaya yaklaşık 200 kişi katıldı. DİSK Genel Merkezi, Ege Bölge Temsilciliği, Birleşik Metal İş, Sosyal İş, Genel İş, Güvenlik Sen, Emekli Sen, Çiğli Belediye İşçileri, KESK Şubeler Platformu, DÖB, Mücadele Birliği, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Haziran Hareketi, TİP, EMEP ve Halkevleri eyleme destek verdiler.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışırken, DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan belediye işçileri de eyleme katıldılar.

Basın açıklamasının ardından kitle "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam!" sloganıyla fabrika önünden ayrıldı.