Emek Adalet Barış Mitinginde Kitle Alana Sığmadı

HDP İstanbul İl Örgütü'nün Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlediği “Emek, Barış ve Adalet ” mitingi yoğun  katılımla gerçekleşti. Mitingde Öcalan'a uygulanan tecrit, açlık grevindeki Leyla Güven ve siyasi tutsaklara yönelik sloganlar öne geçti çıktı.

İSTANBUL - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü’nün, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve tecride karşı 88 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven ile tutuklulara destek amacıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda "Emek, Barış, Adalet için buluşuyoruz" sloganıyla miting düzenlendi.

HDP, HDK, Mücadele Birliği ESP, SYKP, SMF, SODAP, Kaldıraç, Yeşiller ve Sol Gelecek, Limter-İş Sendikası, Devrimci Yapı İş Sendikası'nın katılım sağladığı Mitingde HDP milletvekilleri Zeynel Özen, Saruhan Oluç, Oya Ersoy, Dilşad Canbaz, Hüda Kaya, Ali Kenanoğlu, Garo Paylan, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve  parti temsilcileri yer aldı.

Mitingin yapılacağı alana gelenler üç arama noktasından geçirilerek alındı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılan mitingde “Leyla Güven Haklıdır, Mutlak Tecrit Kalkmalıdır”, “Barışa Tecrit Uygulanamaz”, “Yaşasın İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği”,Örgütlen, Özgürleş Sömürgeciliği Parçala”,  “Tecridi kır faşizmi parçala” yazılı pankartlar açıldı. Mitingde Kürtçe ve Türkçe olarak iki dilde sunum yapıldı.

HDP bayrakları ile donatılan miting alanına gelenler, arama noktalarındaki  bekleyiş sırasındada halaya durdu. Dikilitaş'ta  halinde toplanan gruplarda gençlerin coşkulu sloganları öne çıktı.

Mitingde "Tecridi kır! Faşizmi parçala!" pankartı açarak, "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Bijî berxwedana zindanan", "Leyla Güven onurumuzdur", "Jin, jiyan azadî", "Selam selam İmralı'ya bin selam"  “Halklar tecridi kıracak! Emek ve barış mücadelemiz kazanacak! Tecridi kıralım faşizmi yıkalım”, Faşizme Karşı Omuz Omuza", sloganları atıldı.

Mücadele Birliği Platformu "Şimdi Devrim Zamanı yazılı pankart açarak “Kürt Türk Halklarının Mücadele Birliği” "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük", “Leyla Güven Onurumuzdur”, sloganlarıyla yürüdü.

Alana siyasi tutsakların  tecridine karşı "Tecrit karanlığı yarılacak!", "Leyla Güven Onurumuzdur", "Özgürlük meşalesi yakılacak!", "Devrime giden direnişle halklar kazanacak!” yazılı pankartlar asıldı.

Öcalan ve siyasi tutsaklara özgürlük sloganlarının öne çıktığı mitingde kitle alana sığmadı.   Bakırköy Özgürlük Meydanı’nı doldururken, alana sığmayan kitle caddelere taştı. Halkın alana sığmaması üzerine platformdan sık sık uyarılar yapıldı.

Mitingde tutuklu milletvekillerinin fotoğrafları da taşınarak alanda platforma yerleştirildi. Coşkulu sloganların susmadığı miting son 3-4 yılın en kalabalık mitingi oldu.

Mitingde açlık grevini sürdüren Leyla Güven ile canlı bağlantı yapılması bekleniyor.

Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin konuşmasının ardından  HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir konuşmasıyla devam ediyor.