Makro Market İşçileri Gasp Edilen Tazminatlarını İstiyor

 

Türkiye’nin en büyük perakende market zincirlerinden Makro Market, geçtiğimiz Ekim ayında konkordato talebinde bulununca Ankara, Kayseri, Konya, Samsun, Tekirdağ, Antalya, Mersin ve Malatya’da bulunan mağazalarının tamamına yakınını kapatmış, 6500 işçinin yasal kıdem ve ihbar tazminatları ödenmemişti.

Ödenmeyen tazminat haklarını almak için Nakliyat İş Sendikası ile bir çok ilde eylem yapan Makro Market işçileri, 9 Ocak günü de Ankara’da eylemde idi.

Kızılay’da İzmir 2. Caddede toplana Makro Market işçileri, pankart, döviz ve flamalarla basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan Sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, verdikleri mücadele sonucunda işçilerin de ödenmeyen tazminatları nedeni ile taraf olarak konkordato sürecine dahil olduklarını söyledi. İşçilerin alacağının toplam borcun %5’ini oluşturduğunu ve bu işçi alacaklarının öncelikli olduğunu belirtti.

Küçükosmanoğlu ertesi gün avukatların mahkemeye başvuru yaparak MİGROS’un aldığı marketler karşılığında yaptığı ödemelerin işçilere verilmesi için dilekçe vereceklerini, işçilerden oluşan alacaklı listelerinin de mahkemeye ve konkordato komiserine verileceğini belirtti. Tüm yönleri ile süreci yakından takip ettiklerini belirten Küçükosmanoğlu aileleri ile binlerce kişiyi bulan Makro İşçilerinin alacaklarının yok sayılamayacağını, buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

İşçiler adına söz alan Funda Diler ise yaşadıkları süreci kısaca özetleyerek tazminat haklarını almak için mücadele ettiklerini ve alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi