İzmir Belediye İşçileri İş Bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZENERJİ şirketinin, Genel-İş 2 No’lu Şube’nin toplu sözleşme hakkını tanımaması nedeniyle, işçiler saat 10.00’da belediye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak işçilerin açıklamasına polis saldırarak 9 işçiyi gözaltına aldı, çok sayıda işçi gazdan fenalaştı.

Sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler “Toplu sözleşme hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz” pankartı ile başkanlık girişi önüne doğru yürüyüşe geçti. İşçilerin önünü kesen polis, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlık önünde eylem yapılmasını istemediğini söyleyerek bulundukları yerde açıklama yapılmasını istedi. Engellemeye tepki gösteren işçiler yürüyüşe devam etse de, çevik kuvvet ekipleri ise işçilerin önünü kesip biber gazı ve coplarla işçilere saldırdı.

Uzun süre polisle arbede yaşayan işçiler gözaltına alınarak sağlık muayenesinin ardından güvenlik şubeye götürülürken, Genel İş 2 Nolu Şube de üyesi olan tüm işçilere mesaj atarak saat 13.00’te iş bırakarak Belediye önünde toplanma çağrısı yaptı.

Sendikanın çağrısı çok kısa süre içinde cevap buldu ve işçiler arkadaşlarına yapılan saldırıyı iş bırakıp kontak kapatarak protesto etti. Temizlik işçileri, ESHOT şoförleri kontak kapatarak çöp kamyonları ve belediye otobüslerini kimi yerde garaja çekerken kimi yerde de yolun ortasına bırakarak yolları kapattı. Buca Karabağlar ve Çiğli Belediye işçileri de yolları kapattılar.

Yüzlerce işçi kısa süre içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı, gelemeyen işçiler ise bulundukları yerde iş bıraktı. Çok sayıda çevik kuvvet ve tomanın geldiği alanda İzmir halkı da işçilere destek olmak için yerini aldı.

Belediye önünde sloganlarla eylem sürüyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz